Az idei év számos változást hozott az emberek életében. Volt azonban valami, ami nem változott: a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) 2020-ban is meghirdette tehetséggondozó ösztöndíjprogramját, hogy ebben a nehéz helyzetben még inkább támogatást nyújtson a diákok számára.

A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként a DDC több mint egy évtizede aktívan támogatja a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetében élő diákokat a „DDC a Tehetségekért” ösztöndíjprogramon keresztül.

A tehetséggondozó program idei fordulójában a beérkezett pályázatok feldolgozását követően a kuratórium Beremenden 47 ösztöndíjat oszt ki, 38 általános iskolás és 9 középiskolás diák részére.

Az ösztöndíj tíz hónapon keresztül tartó folyamatos anyagi elismerést jelent, az általános iskolások havonta 8 000 forintot, míg a középiskolások 10 000 forintot kapnak tehetségük kibontakoztatásához. Az ösztöndíj korábbi nyertesei közül többen - folyamatos, elkötelezett munkájuk elismeréseként - újra elnyerték a támogatást.

Az eredményhirdetést 2020. december 18-án tartják meg egy online videó formájában, ahol a kuratóriumi tagok virtuálisan köszöntik a diákokat és ismertetik a nyertesek nevét.

A Duna-Dráva Cement Kft. Ifjúsági és Innovációs Alapítvány munkájának fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Vácon a 2005/2006-os, Beremenden pedig a 2010/2011-es tanévtől kezdődően a vállalat összesen 98 millió forinttal támogatott több mint 1200 tehetséges tanulót.

Adventi ajándékozás

Az ösztöndíjprogram mellett évek óta elkötelezett támogatója a DDC a Pécsi Rotary Club adventi meglepetéssorozatának, amely során egy szorgalmas tanuló részesül 100.000 forintos támogatásban.

A Rotary az adventi időszakban 24 általános vagy középiskolás diák karácsonyát aranyozza be programjával.

A hagyományoktól eltérően idén online térben ünnepeltek: minden támogatott diák intézménye videóüzenettel készült az átadóra.

A DDC 2020-ban is egy kimagasló teljesítményű és önzetlen fiatalt, Nuszbaum Attilát támogatott, aki a Pécsi SZC Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolájának 11. osztályos tanulója.

Attila villanyszerelőnek tanul iskolájában, kiváló eredményeket ér el immáron három éve kivétel nélkül minden tantárgyban, emellett pedig családja iránt is folyamatos odaadást, elkötelezettséget tanúsít.

Az intézményi köszönő videó az alábbi linken megtekinthető: youtube.com/watch

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 029 megtekintés

Videó: 48 287 842 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919589

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh