Az eredeti tervekkel ellentétben, nem júliusban, hanem szeptember 30. és október 3. között rendezik meg a Zsolnay Fényfesztivált Pécsen - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

A számos pécsi kulturális létesítményt fenntartó és fesztiválokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK) közleményében azt írták, hogy "az ország első és egyetlen, megannyi külföldi fellépőt felsorakoztató fényfesztiváljára" legutóbb, 2019-ben 80 ezer látogató érkezett, ezért mind a művészek, mind a közönség biztonságát előtérbe helyezve született a döntés az időpont módosításáról.    

Bleszity Péter, a társaság ügyvezetője a kommünikében jelezte: ha a szabályozások lehetővé teszik, magát a nyári fesztiválszezont "nem engedik el", ám biztonságosabbnak látják, ha kisebb rendezvényekkel és fesztiválokkal kezdenek.    

A közleményben a rendezvény kapcsán azt írták, hogy a pécsi fényfesztivál hazánkban sehol máshol nem tapasztalható látványt kínál; a világ legjobb fényfestői varázsolják el Pécset. A programok keretében fényfestést kapnak az épületek és fényszőnyeget az utcák.    

Az ingyenes, négynapos fesztiválon emellett koncertek, újcirkuszi és utcaszínházi előadások várják a közönséget.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 003 megtekintés

Videó: 48 280 396 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918734

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh