A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) több mint egy évtizede indította útjára a Zöld Megoldás-pályázatot a környezettudatos kezdeményezések támogatására.

A pályázat keretében idén júniusban két baranyai projektet is felavattak; a palkonyai játszópark létrejöttét 1,6 millió forinttal, a siklósi szabadtéri váróhelyiség felújítását 1,5 millió forinttal támogatta az építőanyag-ipari vállalat.

A palkonyai pályázó egy Rézsű-játszópark fantázianevű közösségi teret hozott létre, amely különleges kikapcsolódási élményt nyújt az érdeklődők számára.

A gasztrofalu mindig is szem előtt tartotta a környezettudatosságot, a természet megismerésének lehetőségét, és annak védelmét. A településen megtalálható herbárium mellé készült a különleges játszópark, amely az oda látogató családok minden tagjának pihentető kikapcsolódást biztosít. A játszóparkban immár egy tűzrakóhely, pihenők és egy mezítlábas ösvény is megtalálható, valamint a gyerekek számára egy több részből álló, izgalmas mászórész is elkészült.

A Nők Együtt Sikeresen Egyesület a siklósi egészségügyi komplexumban a szabadtéri váróhelyiséget újította meg a Duna-Dráva Cement Kft. támogatásával. A fő szempont - ami a tervezés alapját is jelentette - a környezettudatosság volt. A megújult közösségi térben minden betegnek, kismamának és gyermeknek lehetőséget biztosítanak a pihenésre és kikapcsolódásra. Megépült egy filagória a zavartalan olvasás érdekében, ahol könyvtároló szekrényt és padokat találnak az érdeklődők.

Az átadó ünnepségeket június 14-én tartották, ahol Müller Ádám, a Duna-Dráva Cement Kft. beremendi gyárának igazgatója mondott köszöntőt.

A Zöld Megoldás-pályázat jelentős segítséget jelent a cementgyárak vonzáskörzetében megtalálható települések számára. A vállalat 11 éve, a környezetvédelem nevében 53 projekt létrejöttét támogatta a pályázat keretében, összesen 74 millió forint összértékben.

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 643 148 megtekintés

Videó: 48 842 665 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7012900

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh