A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Gyermekgyógyászati Klinika sebészeti, fül-orr-gégészeti osztálya és műtői a közeljövőben megújulnak, átépülnek.

A munkálatok miatt, a folyamatos és zavartalan betegellátás érdekében a klinika sebészeti osztálya 2021. október 18-a, hétfőtől a KK Akác utcai telephelyén (volt Honvéd Kórház) látja el a betegeit. A tervek szerint várhatóan másfél évig végzi ideiglenes helyén a gyógyító tevékenységét a sebészeti osztály.

Az egyértelműen sebészeti jellegű panaszokkal (sérülések, törések gyanúja, kisebb testfelszínt érintő égések, illetve gyakori gyermeksebészeti kórképekkel) az Akác utcai járóbeteg rendelésen kell jelentkezniük gyermekükkel a szülőknek 2021. október 18-tól, az ügyeleti időszakban is.

Nem egyértelmű sebészeti, általános gyermekgyógyászati panaszokkal (így például hányinger, hányás, hasfájás), légúti vagy emésztőrendszeri idegentestek gyanújával, mérgezésekkel, fejsérülések esetén továbbra is a Gyermekgyógyászati Klinika József Attila utcai telephelyén kell jelentkezni.

A kérdéses esetekben az Országos Mentőszolgálat (112), illetve a klinika munkatársai telefonon (72/535-900, 38841, illetve 38811 mellék) is felvilágosítást adnak, segítséget nyújtanak a nap 24 órájában, éjjel-nappal.

A gyermekfülészeti járóbeteg-ellátás továbbra is a Gyermekgyógyászati Klinika fül-orr-gégészeti rendelésén történik a József Attila utcában.

A PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika munkatársai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a felújítási munkálatok átmeneti időszakában a betegellátás továbbra is a lehető leggördülékenyebben történjen.

Forrás, fotó: PTE

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 375 538 megtekintés

Videó: 45 453 631 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6382130

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh