A Pécsi Tudományegyetem (PTE) külön jelentkezési felületet nyitott meg azon hallgatók számára, akik az ukrajnai háború elől menekülnek, de szeretnék folytatni tanulmányaikat - közölte az intézmény vasárnap, az MTI-vel.

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) vasárnap szintén arról adott tájékoztatást, hogy az általa oktatott tudományterületeken biztosítja az Ukrajnából menekülő hallgatók számára, hogy folytathassák egyetemi tanulmányaikat, az érvényben lévő szabályzatok keretei között.   

A PTE kiemelte, Magyarország első egyetemén több száz angol és magyar nyelvű képzésen folytathatják tanulmányaikat a menekültek.   

A jelentkező hallgatók automatikusan mentesülnek a jelentkezési díj megfizetése alól, és a PTE vezetése az alapítvánnyal egyeztetve jelenleg is dolgozik a további, hallgatóbarát pénzügyi részletek meghatározásán - olvasható a közleményben.   

Az egyetem közölte, a PTE karai 63 szakon ajánlottak fel idegen nyelvű képzéseket 413 hallgatónak (ezen belül 56 angol nyelvű szakon 379 hallgatónak) és 1960 helyet a magyar nyelvű szakokon, a saját kari költségvetésük terhére.   

Hangsúlyozták, a Pécsi Tudományegyetem eltökélt abban, hogy minden hallgató számára a legmegfelelőbb, egyénre szabott segítséget nyújthassa tanulmányai folytatásához.   

A Pécsi Tudományegyetem kiáll a béke mellett, és segíti a rászorulókat - zárta közleményét az intézmény.   

A BCE közölte, pénzadománnyal, központi adománygyűjtéssel, illetve kollégiumi helyek felajánlásával is segíti az orosz-ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került embereket.   

Hangsúlyozták, az egyetem egész közössége aggódva figyeli az orosz-ukrán konfliktus történéseit, ezért az elmúlt napokban az intézmény megszervezte a segítségnyújtás módjait.    

A BCE vezetése úgy döntött, hogy a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek pénzadományt is nyújt az ukrán-orosz konfliktus miatt Magyarországra érkező menekültek megsegítésére, továbbá központi gyűjtést is szervez épületeiben a rászorulóknak - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Fotók: Koncz Márton, Origo / UnivPécs

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 815 256 megtekintés

Videó: 39 768 548 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5968656

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh