Nyáron két rendezvény is kedvez Komlón az autók szerelmeseinek. A III. Alfa Romeo 155 Találkozó után egy héttel a Sikondai Pihenőparkban jönnek össze a VW Bogár kedvelői.

Június 25-én az olasz, híres autósport múltú Alfa Romeo egyik legendás típusának, az utolsó szögletes, ám már lekerekített sarkokkal rendelkező 155-ösnek a tulajdonosai találkoznak az Eszperantó téren. A következő héten, július 1-3-áig kerül megrendezésre Sikondán az első VW Bogár és Busztalálkozó.

– Az Alfa Romeo 155 idén elérte az Old Timer kort, így joggal ünnepelhetünk, hiszen ez az egyik legfontosabb évfordulója egy járműnek élete során. Az ország minden szegletéből érkeznek majd a szedánok, hogy találkozhassanak tulajdonosaik egymással, megnézzék a kiállított darabokat, megosszák élményeiket egymás között. Komlón az Eszperantó téren lesz a találkozó helyszíne, és a Városház téren a restaurált, vagy épp megőrzött, épített, tuningolt autók kiállítása. Az autótulajdonosoknak kvízjátékot szervezünk, amit a nap végén díjazunk is – mondta el Németh Ádám a III. Alfa Romeo 155 találkozó fő szervezője a rendezvényről.

A Bogár Találkozó előzményeiről Berkes Gábor, az esemény fő szervezője osztotta meg gondolatait: „Családunk első autója 1972-ben gurult le a gyártósorról és ükapám vette meg nagyapámnak. Közel 30 évig volt a család tulajdonában, majd el lett adva az autó, aztán egy autós újságot böngészve láttuk meg ismét, és a család vissza is vásárolta, így 20 év után sikerült visszaszerezni. Az évek során több találkozón is jártunk, sok jó bogarast ismertünk meg, és barátokra tettünk szert. Jobban beleláttunk, milyen is igazán a bogaras élet. Így jutottunk el az alapgondolatig, hogy megszervezzük a saját találkozónkat.”

– A találkozó július első hétvégéjén kerül megrendezésre a Sikondai Pihenőparkban. Számos programmal és jó hangulattal várjuk a résztvevőket, érdeklődőket. Szeretnénk megmutatni mindenkinek, hogy milyen barátságos, segítőkész és nem utolsó sorban fanatikus ez a bogaras közösség. Lehetőséget kívánunk adni az embereknek, hogy megtapasztalhassák ezt az egyedi miliőt, és láthassák ezeket a csodálatos járműveket – mondta el a rendezvényről Berkes Gábor.

– Régebben voltak hasonló megmozdulások Komlón és környékén, aztán ez szépen lassan kikopott. Mind a két rendezvényszervező csapat szeretné visszahozni városunkba ezeket a találkozókat, és ha jól sikerül, rendszeresen megrendezni. A megvalósításhoz sok helyi vállalkozó járult hozzá. Ezúton is köszönjük nekik! – tájékoztatta oldalunkat Ratkó Lajos a rendezvények társszervezője.

Az érdeklődők részletes információk találnak az események Facebook oldalain:

III. Alfa Romeo 155 találkozó – Komló

Sikondai Bogár és Busz Találkozó

Sikonda Pihenőpark VW Bogár & Busz Találkozó 2022

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 960 megtekintés

Videó: 47 969 237 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887624

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh