Victor Vasarely pécsi születésű képzőművész, az op-art legkiemelkedőbb magyarországi képviselője emlékét felelevenítő kulturális programokon vehetnek részt az érdeklődők a május 27-én és 28-án Pécsen zajló Vasarely Fesztiválon.

A szervező Pécsi Nemzeti Színház honlapján az eseményről azt írják, hogy az idén első alkalommal megrendezett fesztivál kínálatában minden korosztály számára lesznek programok Pécs belvárosában, a színház épületében és az épület előtti téren.   

A péntek délután három órakor üvegkiállítással, valamint op-art tematikájú divatbemutatóval és DJ show-val nyíló fesztivál első napján francia sanzonok csendülnek fel Györfi Anna, Bardóczy Attila és Kéméndi Tamás harmonikaművész közreműködésével, majd az este folyamán a teátrum kamaratermében Caramel is fellép.   

Szombaton mutatják be Pierre Vasarely Emlékiratok című könyvét, színpadra áll a Pixelplants pécsi hard-pop zenekar, a színházépület erkélyéről adnak koncertet a teátrum művészei, míg az épületben a Pécsi Balett társulata Vasarely-etűdök című előadásával szórakoztatja az érdeklődőket.   

Pénteken és szombaton este kilenc órától különleges fényfestést is kap a színház épülete, továbbá DJ show-t rendeznek a Színház téren.   

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával zajló fesztiválról bővebb információ a pnsz.hu weboldalon olvasható.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 373 megtekintés

Videó: 47 966 402 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887417

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh