Az elmúlt években gyakran kaptak a felhasználók olyan nigériai személyektől e-maileket, akik különböző célból pénzt kértek tőlük.

Lezárult az úgynevezett nigériai csalók ügye, ugyanis az Interpol lekapcsolt két olyan személyt, akik pénzt csaltak ki az emberektől elektronikus levelek útján és tényleg az afrikai országból származtak. Az elkövetők rendszeresen olyan szövegeket fogalmaztak meg, amelyek nagyon nagy haszonnal kecsegtették az őket megsegítőket. Arra építették a stratégiájukat, hogy "ki ne akarna pár száz euró befektetésével akár 3 millió euróra is szert tenni?" Általában ilyen ígéreteket tartalmaztak az e-mailek, amelyekben állítólagos nigériai hercegek és más fontos személyek kértek életmentő akciókhoz csekély előzetes hozzájárulást.

Az Interpol által őrizetbe vett két személy 60 millió dollárt csalt ki az áldozataitól. A 40 éves férfi és a társa ugyanakkor nem voltak hercegek, még csak gazdagok sem, bár az igaz, hogy valóban nigériaiak voltak és egy olyan 40 csalóból álló csoport tagjai, amely legalább nyolc államban folytatta a tevékenységét. A működési területük között volt Amerika, Dél-Afrika és Malajzia is.

Volt olyan áldozat, aki végül 15,4 millió dollárt utalt át a bűnözőknek. A letartóztatásokra a nigériai Port Harcourtban került sor. A Foreign Policy arról számolt be, hogy az érintetteket óvadék ellenében már szabadon is engedték.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 726 527 megtekintés

Videó: 48 935 355 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028953

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh