Komlón zajlik az idei évben a tanulásban akadályozott diákok versenye, melyet Tatabányán álmodtak meg és hoztak létre.

Elkezdődött a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány XII. Országos Tanulmányi Versenye, melyet első alkalommal rendeznek meg a Komlói Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben (EGYMI).

A versenyt Pomázi Zsóka, a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány egyik alapítója, kuratóriumi tagja, a verseny szervezője nyitotta meg. A versenyek 10 órától kezdődtek, eredményhirdetés 18 órakor várható.

– A mai nap lezárása egy hosszú folyamatnak, egy hónapokig tartó munkának. Biztosan izgultok, hogy mi lesz a vége. Nagyon sok segítség áll a rendelkezésetekre, bátran használjátok – biztatta a megnyitón Pomázi Zsóka a versenyzőket. Az EGYMI tantestületének és vezetésének ezután megköszönte a gondos szervezést és a nagyszerű lehetőséget, hogy a tatabányai diákok is lakóhelyüktől immár távol, izgalmas utazás után részt vehetnek a különleges eseményen.

– Komlóról 13 gyermek vesz részt a versenyen matematikából, történelemből és informatikából adnak számot tudásukról. Felkészítő tanáraik: Ferencz Csilla, Mailach Petra és Matúz Éva. Informatikából minden évfolyam jelen van a megmérettetésen, a többi tárgyból az ötödikesek versenyeznek – mondta el Matúz Éva versenyszervező.

Öt tantárgyból, – informatika, magyar, történelem, matematika, természetismeretek – tantárgyanként minden évfolyamon öt, vagyis száz tanuló versenyez. A nyeremények már várják a győzteseket és a felkészítő tanárokat is.

Délután egy óra körül fejeződik be a verseny és összeül a kiértékelő bizottság. A gyerekek az eredmény megszületéséig átmennek Pécsre, a Zsolnay negyedben lesz részükre program. Az ünnepélyes eredményhirdetés után díszvacsorával záródik a mai esemény.

– A Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítványt 2010-ben hoztuk létre a tatabányai Éltes Mátyás Iskola keretein belül. Öt magánszemély, köztük jómagam úgy gondoltuk, hogy az értelmi fogyatékos gyerekeknek gyakorlatilag a sport, és művészeti tevékenységeken kívül nincs más lehetőségük a megmérettetésre, főleg egyéni szinten. A normál értelmű gyerekeknek nagyon sok versenyük van, a tanulásban akadályozott gyerekeknek is adjuk meg ezt a lehetőséget! Egy levelezős rendszerű versenyt hoztunk létre, ahová egyénileg bárki jelentkezhet, mindenkinek van lehetősége a bemutatkozásra. A havi fordulók eredményei alapján a legjobb öt gyerek a helyszínen a döntőn mérheti össze tudását. Első évben TÁMOP-os pályázatokból tudtuk finanszírozni a felkészítő tanárok tiszteletdíját, illetve a nyertesek jutalmazását. Az elmúlt tizenegy évben pedig gyakorlatilag könyvkiadókat, játékkereskedőket, nagy cégeket kértünk meg, hogy támogassák ezt a nemes ügyet, különben nem tudnánk ezt a programot működtetni. Pedig a gyerekeknek ez hatalmas élmény, kimozdulhatnak otthonról, van szabadidős program is és értékes jutalmaknak örülhetnek – árulta el a tanulmányi verseny megalapításának és lezajlásának részleteit Pomázi Zsóka, a Gyöngyhalászat Tehetséggondozó Alapítvány egyik alapítója.

Kapcsolódó képriportjaink megtekinthetők a FB-oldalunkon ITT és ITT.

Kapcsolódó cikkünk: Informatikában taroltak a komlói SNI-s tanulók

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 664 megtekintés

Videó: 47 968 745 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887578

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh