Öt nap alatt nyolc professzionális társulattal találkozhat a közönség a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó alatt szeptember 16. és 21. között. Az előadásokra már megválthatók a jegyek - közölte a szervező Pécsi Balett hétfőn az MTI-vel.

A tánctársulat közleményében azt írták: az eseményen látható idén a Pécsi Balett nagyszínpadi bemutatója, de újra a baranyai megyeszékhelyre érkezik a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett is.   

A tánctalálkozó keretében Bozsik Yvette Társulat legújabb, Bohóc kerestetik című produkcióját hozza el Pécsre. A felnőtteknek szóló darab a Nemzeti Táncszínház felkérésére, a világhírű román-francia író, Matei Visniec groteszk drámája nyomán készült, a főszerepben Bozsik Yvette-tel és Vati Tamással.   

A FrenÁk Társulat Twins című előadása a tánc nyelvén mesél majd az ikerlét mélyebb rétegeiről. Két táncos, két maszkos figura hol iker-bábuként, hol iker-testvérként keresik az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét és a magány állapotait - fogalmazott a közlemény.   

A Pécsi Balett a Zorba című táncjáték bemutatóját tartja a találkozó alatt. Mikisz Theodorakisz Zorba című balettjének színrevitelével a pécsi társulat az elmúlt két évtizedben létrejött karakteres arculatát, a modern megjelenítésű, közönségbarát előadások tematikáját folytatja. A Juhász Zsolt és Zachár Lóránd rendezésében és koreografálásával, Koncz Péter főszereplésével készülő előadás különlegessége, hogy ötvözi magában a modern táncot és a néptáncot.   

Az esemény néptáncos napján a - 14 éven felülieknek ajánlott - Kárment adja elő a Varidance Társulat. Vári Bertalan táncművészei Karavan Família élő muzsikájára járják vérpezsdítő, virtuóz cigánytáncaikat, egy humorral átszőtt felejthetetlen estét ígérve.   

A Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb, Toborzó című nagyszabású produkcióját is láthatja a publikum az együttes zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában Zsuráfszky Zoltán rendezésében.   

Egy nappal később a Budapest Táncszínház hozza el legújabb, Lisztmánia című humoros táncelőadását Zachár Lóránd koreográfiájával, majd a találkozót a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett közös estje zárja. A Győri Balett Lukács András The Waves című koreográfiájával érkezik, a Szegedi Kortárs Balett Juronics Tamás Vadak című darabját mutatja be.   

A Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával megvalósuló rendezvényről és a jegyekről bővebben tanctalalkozo.hu oldalon lehet olvasni.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 094 719 megtekintés

Videó: 48 321 867 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923735

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh