Ötödik alkalommal rendezték meg a Sikondai Pihenőparkban a Komlói Civilek Napját. A rekkenő hőség ellenére tíz komlói egyesület, valamint Kaposvárról érkezett civilek vettek részt a már hagyományos rendezvényen.

Mint Jégl Zoltán önkormányzati képviselőtől, a Civil nap főszervezőjétől megtudtuk, a délelőtt folyamán a főzőverseny köré szerveződtek a programok. Míg az egyesületi tagok egy csoportja a bográcsok körül szorgoskodott, addig a „kimaradók” különböző próbáknak vetették alá magukat.

Újdonságnak hatott, sokan ki is próbálták a Kaposvárról érkezett Hangya-Banda Ifjúságért Egyesület – a falusi és paraszti közösségek által fennmaradt – népi játékait.

Az egészségstandon ingyenes vérnyomás- és vércukor-mérésen vehettek részt a jelenlévők. Emellett – többek között – a Hétdomb Természetbarát Egyesület jóvoltából svédpályás tájékozódási feladat megoldására nyílt lehetőség.

Koradélután derült ki, hogy a főzőversenyt a Rokkantak Fantasztikus Klubja nyerte egy remek lecsóval, második helyen, holtversenyben a Komlóért Egyesület (paprikás krumplival) és a Komlói Erdélyi Kör (magyaros gulyáslevessel) végzett. A győztes csapat a lecsó mellett csülökpörkölttel is nevezett, amivel a harmadik helyet sikerült elérniük. Különdíjat vehetett át Kupás Tamás Levente alpolgármestertől a Komlói Vállalkozók Klubja Egyesület, akik egy tartalmas kemencés sültet álmodtak meg és készítettek el a délelőtt folyamán.

Versenyen kívül Papp Attila, a Cs.Í.T együttes frontembere előbb kemencében sült langallót, majd egy csokor pop-rock slágert nyújtott a civil találkozó résztvevőinek. A délutáni kulturális bemutatón fellépett a Fekete Láng Egyesület tánccsoportja, akik legutóbb a FESZTáv elnevezésű pécsi fesztiválon a fődíját vehette át.

Az ötödik Komlói Civilek Napja főtámogatója a Komló Város Önkormányzata volt, mellettük a Komlói Polgárőr Egyesület vett részt a rendezésben. A programok lebonyolításában a résztvevő civil szervezetek, a Hangya-Banda Ifjúsági Egyesület (Kaposvár), a Hétdomb Természetbarát Egyesület, a DÖKE és a Komlói Diabétesz Klub segédkezett.

A rendezvény a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Wekerle Sándor Alapkezelőhöz benyújtott – NEA-TF-12-SZ-0263 kódszámú – pályázat támogatásával valósult meg.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 713 572 megtekintés

Videó: 48 926 035 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027170

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh