Valójában nem egy égi jelenségre, de mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki megnézi a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót, 2013. február 22-én (pénteken), a Komlói Színházban. Az est sztárvendége: Barry John Gallagher, a Lord of the Dance férfi szólistája.

A The Irish Dance Tornado az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Fantasztikus, hogy egy ilyen őstehetség áll a szuperprodukció élén, ami már csak amiatt is kivételes, mert a világon egyedüliként koreografál és vezet nőként ír sztepp tánctársulatot. A nőiesség, annak minden emocionális többletével, kreativitásával, finomságával, ugyanakkor kirobbanó lendületességével meg is mutatkozik az előadásban, mely egyszerre tartalmaz autentikus ír elemeket és Catherine izgalmas, újszerű, modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiáját. A The Irish Dance Tornado egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus, élőzenekaros dallamok kísérnek. A géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja szinte extázisba hozza a közönséget. Catherine dinamikus, szenzációs és lélegzetállító szólókat táncol. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a lábával a színpadon.

Catherine 5 évesen kezdett táncolni. Tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált, minden idők legfiatalabb ír sztepp táncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel.

Egy idézet a Boston Herald kritikájából: "Soha nem láttam a legendás Michael Flatley-t táncolni, de miután láttam táncolni Catherine Gallaghert, nem is sajnálom, hogy Flatley nem volt ott."

Catherine mindhárom testvére szintén az ír sztepp tánc meghatározó szereplőivé váltak. Michel Patrick 14 éve a Riverdance principal szólótáncosa, másik testvére Barry John kilenc éve Las Vegasban táncol a Lord of The Dance együttessel, és végül a legfiatalabbik testvér George Bernard jelenleg a Riverdance-szel turnézik világszerte.

Catherine létrehozta saját produkcióját The Irish Dance Tornado néven, mely pergő ritmusával, zenéjével, varázslatos látványával mindenképpen magával ragadja, sőt energetizálja a nézőt.

Előadás időpontja: 2013. február 22. (péntek), 19 óra.

Helyszín: Komlói Színház, 48-as tér 5.

Jegyek kaphatók a Komlói Színházban (Komló, 48-as tér 5., tel.: 72/483-014), a Líra Könyvesboltban (Komló, Városháztér 15. tel.: 72/418-324), a Pécsi Tourinform Irodában (Pécs, Széchenyi tér 7. tel.: 72/511-232), valamint a Jegy.hu weboldalon és országos üzlethálózatában.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 918 365 megtekintés

Videó: 49 081 809 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7057156

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh