Az előzetes tervekhez képest lényegi pontokon módosult a Komló önkormányzata által benyújtani tervezett szegregáció-ellenes pályázat koncepciója. A változásokat néhány napon belül a képviselő-testület is szentesíteni fogja.

Mint az ismeretes, a helyhatóság nemrégiben határozatot fogadott el egy komplex pályázat benyújtásáról, amelynek célja a szállásfalui és sportvölgyi szegregált lakóövezetek felszámolása egy összehangolt szociális, oktatási és egészségügyi program keretében. A valamennyi helyi párt szavazataival elfogadott terv sikere esetén százmilliós nagyságrendű forráshoz jut a kivitelezésre a város.

A pályázattal kapcsolatos tervekről nemrégiben fórumot is tartottak, ahol számos építő jellegű javaslat is szóba került. Polics József polgármester akkor megígérte az egybegyűlteknek, hogy az elhangzottakat és az érintett lakók választott képviselői által a későbbiekben összegyűjtött javaslatokat egyaránt figyelembe veszik a végleges pályázati anyag összeállításakor.

- A legkritikusabb pont az egykori Nagy László utcai óvoda helyére tervezett ötlakásos társasház volt – mondta a polgármester. – A lakók ellenérveit figyelembe véve megváltoztattuk az előzetes terveket, amelyekből így kikerült az új tömb, helyette pedig a város több pontján vásárolna különálló lakásokat az önkormányzat.

Ez a döntés már végleges, a róla szóló határozat-tervezet hétfőtől elérhető lesz a város honlapján, a 28-i testületi ülésen pedig várhatóan nagy többséggel el is fogadják a kép-viselők. – tette hozzá a polgármester. Aki hangsúlyozta azt is, hogy nyitott kapukat döngetnek azok a helyi politikusok, akik a húsvéti ünnepek előtti időszakot akarják politikai hangulatkeltéssel és egy elvetett terv elleni tiltakozással megzavarni.

Forrás: Komló város Hivatalos Kommunikációja

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 081 754 megtekintés

Videó: 48 312 070 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922322

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh