Egy fővárosi közlekedés-tervezéssel foglalkozó cég végezheti a hosszú ideje veszteségesen működő komlói tömegközlekedés átvilágítását. A hatástanulmányt október végéig kell az érintett felekhez eljuttatni, melynek alapján, a Komlón működő közlekedési társaság megkezdheti a helyi utaztatás átszervezését.

Komló Város Önkormányzata, a Pannon Volán ZRt. képviselője és a Pro Urbe Kft. vezetője között megtartott háromoldalú tárgyalások eredményeként, utóbbi cég végezheti el a közeljövőben Komló tömegközlekedésének átvilágítását.

Babos Gyula, az átvizsgálást lebonyolító Pro Urbe Kft. vezetője telefonos megkeresésünkkor elmondta, hogy forgalomszámlálást, továbbá az utazó közönség kikérdezését is magában foglaló eljárásra szeptember közepén, piaci napokon kerül sor. Az, hogy hány helyen, hány fővel végzik a mérést, egyelőre még nem ismert, de a forgalomszámlálás részleteiről a helyi sajtóorgánumokban időben tájékoztatják Komló lakosságát.

A cégvezető elárulta, hogy a közelmúltban végeztek Eger közlekedésének feltérképezésével, hamarosan pedig Székesfehérváron tesznek le hatástanulmányt az önkormányzat asztalára.

Babos Gyula a megbeszéléseket követően úgy látja, hogy mind a Pannon Volán képviselői, mind Komló város vezetése nyitott a másik fél elképzeléseire, így nem lesz akadálya annak, hogy átlátható, de hatékony, a szolgáltatás eddigi színvonalát megtartó megoldás szülessen.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 722 067 megtekintés

Videó: 44 069 269 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6241140

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh