A komlói kórház megmarad, de átalakulás előtt áll - nyilatkozzák az illetékesek. Fejlesztenének is, a tüdőgyógyítást erősítenék.

Ezt hangsúlyozta dr. Tánczos Frigyes Attila, az intézmény vezetője a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. A Komlói Egészségcentrum igazgatója hozzátette, ha nehezen is, de biztosítják a feltételeket ahhoz, hogy az intézmény működőképes maradjon.

A problémát az jelenti, hogy az OEP évek óta alulfinanszírozza az egészségügyi intézményeket, azaz az állam sokkal kevesebb pénzt utal a kórházaknak, mint amennyire szükségük lenne, az önkormányzatok pedig már nem tudják kipótolni a hiányzó összegeket.

Polics József polgármester korábban többször elmondta, a pénteki évértékelő sajtótájékoztatón (Kattintson ide... ) pedig újból rámutatott: a kórház megmarad, de átalakulás előtt áll, hiszen az a cél, hogy önkormányzati támogatás nélkül is működjön. Ezt akkor tudják a legkönnyebben megvalósítani, ha nyernek azon a 200 millió forintos pályázaton, amely a komlói kórházat úgymond tüdőgyógyászati központtá tenné. A kormány által meghirdetett Semmelweis-terv keretében ugyanis pulmonológia-rehabilitáció fejlesztést hajtanának végre, amely lehetővé tenné, hogy a régió tüdőgyógyászati ellátását, rehabilitációját a komlói intézmény vállalja fel.

A Semmelweis-terv program keretén belül a kórház aktív sebészeti osztállyal, aktív belgyógyászattal, egynapos sebészettel, járóbeteg-ellátással, valamint a rehabilitációs és krónikus rész megtartásával működne tovább, de ezek csak tervek, hiszen a struktúra végleges kialakítása a térségi tárgyalások alkalmával fog eldőlni. Az egyeztetések folyamatosan zajlanak, Polics József országgyűlési képviselő hamarosan Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárral személyesen is tárgyal az ügyben.

Forrás: Dunántúli Napló

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 770 232 megtekintés

Videó: 48 962 638 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7033884

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh