Szerda délután adták át az összegyűlt aláírásokat a Városházán a börtön ellen tiltakozó szervezők. Úgy nézett ki, megvan a szükséges mennyiségű szignó.

A kezdeményezés kudarcot vallott, nem lesz helyi népszavazás a börtön kérdésében. A választási bizottság ellenőrizte a szignókat, több mint ötszáz aláírás esetében különböző okokból nem találta azokat érvényesnek.

A leadott aláírások közül 3159 érvényes és 504 darab nem fogadható el. Több esetben sikertelen volt az aláíró azonosítása, vagy nem rendelkezett választójoggal, esetleg nem volt állandó bejelentett komlói lakcíme. Akadt olyan is, aki hiányosan töltötte ki az aláírásgyűjtő ívet. A többes aláírások ellenőrzése során talált 77 darab többes aláírás miatt továbbá érvénytelen 79 aláírás.

Az ellenőrzés után az érvényes szignók száma 3071, az érvénytelen aláírások száma pedig 592. A népszavazás lehetősége meghiúsult.

A BVOP közleménye szerint heteken belül döntenek róla, hogy hol épülhet meg az új börtön. A komlói állástalanok reménykednek.

Forrás: Komló Város Helyi Választási Bizottság

A jegyzőkönyv itt olvasható teljes terjedelmében: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 678 megtekintés

Videó: 48 289 063 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919702

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh