Tucatnyi hamis mobiltornyot találtak az USA-ban, amelyek feladata a telefonhívások elfogása. A mobiltornyok témája még a szaksajtóban sem sokszor szerepel, a rendelkezésre álló teret ugyanis leginkább az újabb és újabb csodamasinák özöne foglalja el. Eddig többnyire a környezetvédők kifogásolták ezen tornyok elhelyezését és folyamatos használatát, bár akadt már példa arra is, hogy a helyi lakosok kritizálták a fának álcázott tornyok kialakítását, most azonban kiderült, hogy az Egyesült Államokban több helyen is ál-tornyokat üzemeltetnek.

Az ESD America első embere a napokban adott interjút, amelyben elárulta, hogy egyik kliensük egyetlen, több államon átvezető útja során 8 különböző mobiltornyot regisztrált, amelyek egyetlen szolgáltatóhoz sem tartoznak, elsődleges feladatuk pedig nem a hívások megfelelő továbbítása, hanem azok elfogása és lehallgatása lehet. Ezt a cég saját, CryptoPhone 500 elnevezésű fejlesztésével tudta megtenni, amely az Android egy biztonsági téren alaposan megerősített és kibővített változatára támaszkodik, így megfelelő módon jelenti, ha a kimenő hívások nem kívánt helyre érkeznek.

Ezek az ál-tornyok (amelyek sok esetben kormányzati épületeken, vagy azok közelében, de például Las Vegas-i kaszinók mellett is megtalálhatók) sokszor arra kényszerítik készülékünket, hogy 4G helyett 2G-re váltson vissza, mivel ezen protokollokat sokkal könnyebb kijátszani. Egyes példányok a „spoofing” révén még meg is tévesztik az okos-telefonokat, azok továbbra is 4G-hálózat jelenlétét jelzik számunkra, miközben a hívás 2G alatt megy végbe, a tornyok pedig valószínűleg lehallgatják azt és a megfelelő helyre továbbítják az információt.

Azt nem tudni, hogy ezen ál-tornyokat ki üzemelteti, ám a vonatkozó költségek miatt nem kis szereplőről van szó. Többen az amerikai kormányt sejtik a háttérben, de az sincs kizárva, hogy külföldi, például kínai fél tevékenységének következményei.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 898 183 megtekintés

Videó: 49 069 926 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055239

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh