Nagyüzemben zajlanak a felújítások Komló útjain, vízelvezető rendszerein. A napokban készült el a Széchenyi utca teljes szakasza, de több más helyszínen is dolgoznak a városban. A kivitelezést a városgondnokság végzi a helyi közmunkások bevonásával.

Komlóiak építik komlóiaknak – akár ez is lehetne a mottója a városszerte zajló felújításoknak. A városgondnokság szakemberei és a közmunkaprogramban dolgozó helybéliek munkájának köszönhetően ugyanis a nyári hónapokban számos közterületi szakasz renoválására fog sor kerülni, emellett új járdák, parkolók és biztonságosabb vízelvezető-árkok is épülnek.

A napokban készült el a Széchenyi utcának a volt dávidföldi iskolától a Munkácsy úti körforgalomig terjedő szakasza, ezzel az egész utcában befejeződött az árok felújítása. Most kezdődik a munka a Gárdonyi utcában, ahol korszerű, betonburkolatú vízelvezető árok fog épülni. Ez várhatóan augusztus elejére fejeződik be az időjárástól és az esetleges műszaki nehézségektől – hidak, átereszek minősége – függően. Emellett folyamatosan újítják fel a város járdáit is: a Nagy László és a Gorkij utcák térségében hamarosan elkészül egy újabb szakasz és egy parkoló, amit a Petőfi és a Vájáriskola utcában további renoválások fognak követni.

A költségeket részben pályázati forrásokból, részben a saját költségvetéséből teremti elő a város – mondta el Polics József polgármester, hozzátéve, hogy az értékteremtő közmunkaprogramnak köszönhetően a város lakói maguknak építik az új árkokat, járdákat. – Ezért különösen fontos lenne, hogy vigyázzunk is a már elkészült szakaszokra, hiszen a mi pénzünk, a mi munkánk fekszik benne. Ahhoz, hogy Komlót még élhetőbb várossá tegyük, nem elég értéket teremteni, meg is kell tudni becsülni azt. – hangsúlyozta a városvezető.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 089 806 megtekintés

Videó: 48 319 301 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923433

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh