Szinyákovics Béla sportkerékpáros élménybeszámolót tart a három hónapos, 8000 kilométeres gigantikus utazásáról. A Muzeális Gyűjtemény kiállítótermében lesz a rendezvény a Városház tér 1 szám alatt.

A Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület és Polics József Komló város polgármestere szeretettel vár minden érdeklődőt Közéleti Klub rendezvényére. November 6-án, pénteken 15.00 órakor kezdődik a nyugdíjas bányász beszámolója nem mindennapi vállalkozásáról.

Béla kilencven nap alatt 8000 kilométert tett meg, tizenkét országban és kilenc fővárosban járt útja során. Ő az első komlói, aki kerékpárral jutott el Európa tetejére, az Északi-fokra, Nordkappba. Rovaniemiben találkozott a Télapóval és átadta Komló város meghívóját. A Mikulás elfogadta a meghívást, és december 2-án városunkba látogat a gyerekek legnagyobb örömére.

Szinyákovics Béla örömmel, lelkesedéssel beszél útjairól, hiszen már számos európai országban járt teljesen egyedül drótszamarával. Afrika partjaihoz is eljutott. Legközelebb pedig Európa legnyugatibb pontját szeretné célba venni.

Béla a legnagyobb természetességgel meséli, hogy mobiltelefon, okos eszközök nélkül, csupán térképre támaszkodva, bármiféle kíséret nélkül vágott neki összes útjának. Árad belőle az optimizmus, a közvetlenség, az emberekbe vetett bizalom. Beszámolóját érdemes meghallgatni, hiszen ez a beszélgetés nemcsak a megtett útról szól, hanem magáról az emberről, aki legyőzte korlátait.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 089 922 megtekintés

Videó: 48 319 356 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923435

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh