Magukon és az önkormányzaton is próbálnak segíteni a különböző városrészek lakói Komlón.

Mivel az önkormányzat kasszája üres, önkéntesek, egyesületek saját erőből próbálják elvégezni a környezetükben szükségessé vált felújításokat, változtatásokat; ha kell, pályázatot nyújtanak be céljaik eléréséhez. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen Mátyás János, Gesztenyés-Zobákpuszta városrész önkormányzati képviselője kérte a Gesztenyési Klub átvételét, így a jövőben az üzemeltetésért a településrészi önkormányzat lesz felelős a korábbi fenntartó Közösségek Háza, illetve színház helyett. A képviselő azzal indokolta kérvényét, hogy a helyiek így jobban magukénak érezhetik a kultúrházat, megoldják a felújítását, és tartalommal is megtöltik a jelenleg üresen álló épületet.

Hasonlóan működik már a mecsekjánosi, a kisbattyáni és a mecsekfalui intézmény is, tette hozzá. A képviselők elfogadták a javaslatot, ahogyan a mecsekfalui részönkormányzat azon tervét is, hogy egy pályázat segítségével szabadidőparkot alakítanának ki. Az elnyert pénzből a korábban társadalmi munkával épített szabadtéri színpad és a kapcsolódó vizesblokk felújítására, valamint tereprendezésre, faültetésre, játszótéri eszközpark bővítésére, nyársalóhelyek kialakítására, asztalok, padok, illetve hulladékgyűjtők kihelyezésére kerülne sor.

Több más városrészben is próbálnak a lehetőségekhez mérten fejleszteni: Körtvélyesben és Szilvásban játszótereket újítottak fel, Kökönyösben a Petőfi teret tették rendbe, a belvárosban pedig a Zrínyi téren végeznek munkálatokat az önkéntesek.

Az, hogy kevés forrásból, társadalmi munkában szépülnek meg a közterek, közösségi épületek, várhatóan egyre több településen válik általános jelenséggé, hiszen az önkormányzatoknak a kötelező feladatokon túl szinte semmire sem futja.

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 238 909 megtekintés

Videó: 38 477 802 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5891661

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh