Az ügysegédi rendszerhez kapcsolódóan írtak alá együttműködési dokumentumot a komlói járás településeinek polgármesterei.

Dr. Bérczesi Ferenc, a Baranya megyei Kormányhivatal főigazgatója tájékoztatta a települések polgármestereit az ügysegédi rendszer lényegéről.

Az ügysegédek a kistelepüléseken élők ügyeinek intézésében nyújtanak segítséget, közreműködésükkel pedig az állampolgárok lakóhelyén kaphat magas szintű államigazgatási szolgáltatást. A települési ügysegédi hálózat kiépítése során az volt a cél, hogy az ügyfelek lehető legteljesebb körű, helyben történő kiszolgálása és tájékoztatása valósuljon meg – hangsúlyozta a főigazgató.

Az ügysegéd hetente, később akár több alkalommal, meghatározott időben keresi fel a településeket, s nyújt államigazgatási szolgáltatást, elindítja az állampolgárok hivatalos ügyeit.

A Komlói Járási Hivatal ügysegédi rendszerében a helyben kezdeményezhető és intézhető leggyakoribb ügykörök lehetnek pl. a közgyógyellátásra való jogosultság megállapítása (alanyi, normatív), időskorúak járadéka, alanyi ápolási díj megállapítása, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság, közlekedőképesség minősítésének kezdeményezése.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 811 408 megtekintés

Videó: 49 000 170 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7040184

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh