4 döntetlent is játszva, 3. helyen a baranyai gombozók az 1. kör után, Szendrey 100%-os teljesítménye kiemelkedett a teljes mezőnyből!

Az idei gombszezon előtt azért is fokozott volt a várakozás, mert néhány csapat ismét megerősítette keretét, nem titkoltan azzal a céllal, hogy bele tudjon avatkozni a bajnoki címről szóló, évek óta tartó Testvériség-Komló „vitába”. Erősített a Szeged, pedig már tavaly sem voltak gyengék, és máshol is akadtak mozgások.

Mi változatlan kerettel vágtunk neki az idei szezonnak, azonban az első budapesti fordulóra ismét Takács Zoli nélkül kellett elutaznunk. A helyszín most a tágas, és fénnyel is jól ellátott Kocsis Szálló volt – örültünk, hogy a tavalyi elképesztő helyszínek után visszakerültek ide a fővárosi helyszínek.

A versenyen a szokásoknak megfelelően az alsó táblások a felső táblások ellen játszottak. A DÖKE Komlót felsőpályásai, Szendrey és Fülöp tartották az élmezőnyben, Balla, Major és a sajnálatos módon csak egy mérkőzésre beszálló Trischler nagyon keveset tudott hozzátenni a csapatteljesítményhez, igaz, számukra ez a legnehezebb forduló, hiszen az ellenfelek legjobbjai ellen kell játszaniuk.

Tulajdonképpen, amikor pontokat szereztek Majorék, akkor szinte mindig győzött a csapat, ha nem hoztak pontot, akkor csak döntetlenre futotta – ilyenből most 4 is volt – az ESE ellen viszont vereség lett a végeredmény. Előfordul, hogy kapunk pofonokat fővárosi csapatoktól, de ez most különösen fájó volt, az ESE mindenki számára meglepően jó napot fogott ki – ott is vannak a 4. helyen. A négy remi közül a Testvériség elleni igen értékes, ők nem tudtak sokkal elhúzni, csak 4 pont az előnyük a 2. Szeged és a 3. Komló előtt.

Az NB I. élcsoportjának állása:

1. Testvériség 20 pont

2. Szeged 16 pont

3. DÖKE Komló 16 pont

4. ESE 15 pont

5. Mundiál 12 pont

Az egyéni teljesítményeket fentebb részben már taglaltam, de külön kiemelésre méltó Szendrey Tibor kiváló mérlege, ugyanis mind a 9 mérkőzését megnyerve 100%-ot nyújtott, nem csak a csapatunknak, hanem a teljes mezőnynek legjobbja volt ezen a szombaton. Jó volt látni, hogy mennyire élvezi a játékot Tibi, bizonyítva hogy nem véletlenül vezeti hosszabb ideje a magyar egyéni ranglistát.

Gratulálunk neki és csak annyit teszünk hozzá, nagyon örülünk, hogy egy csapatban játszhatunk vele. A vetélytársak a közelben vannak, kiegyensúlyozott, sűrű még a mezőny, ez bárhogyan alakulhat még, esetünkben reméljük már Takáccsal kiegészülve.

Forrás:Gyozsán Zoltán

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 077 868 megtekintés

Videó: 48 306 821 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921476

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh