Komlón a DÖKE (Diák és Öntevékeny Körök Egyesület) minden évben támogatást kér a helyi önkormányzattól, mivel kiemelkedően civil és egészségre nevelő tevékenységet végez. Futnak, bicikliznek, túráznak…

Éves szinten kb. 400.000 Ft támogatást kapnak. Vezetőjük elmondta, hogy ennek a támogatásnak a felét a rendőrség „lenyeli” a rendezvények biztosítására.

A rendőrség olyan vastagon számláz, hogy dobtunk egy hátast!

497 Ft+ÁFA-t húznak le km-enként a személyautójuk használatáért. A NAV tarifatáblázata szerint ez egy vállalkozásban kb. 37 Ft. A 40 tonnás kamionoknál ez kb. 300 Ft.

Rendőrönként 5907 Ft+ÁFA-t húznak le, és ez óradíj. A háziorvosok ügyeleti díja 1.800 Ft-os óradíj és ugye Ők valóban életeket mentenek, de írhatnánk ide sok- sok szakmai óradíjat, akik értéket teremtenek, de közelében sem járnának ennek a rendőri óradíjnak. És kérnek még egy egyszeri kiszállási díjat is, 958 Ft+ÁFA-t.

Ne feledjük a rendőrök munkaidőben végzik tevékenységüket. A rendezvényeken a polgárőrök is – ingyen – több fővel segítik a DÖKE pl. futórendezvényét. Utánajártunk annak, hogy milyen tarifatáblázatok alapján számláz a rendőrség…és végül a megyei dandártábornoknak kellett írnunk levelet. Megkaptuk a válasz levelet egy hölgytől, de csak a jogszabályokat firkantották oda, nem a kérdésünkre válaszoltak. Megint vettük a fáradtságot és végignyálaztuk azokat, de semmi érdemlegeset nem rejtenek a jogszabályok, viszont utal rá, hogy saját hatáskörben dönthetnek ezen kiadásuk kiszámlázásáról. Tehát a hasukra ütnek és számláznak jó vastagon mivel monopol helyzetben vannak!

Azért még ide tartozik valami! Amikor a rendőrség szerkesztőségünkhöz fordult egy videofelvétel ügyében, arra kértek, hogy DVD-n adjuk nekik oda a bizonyító erejű felvételt. Mi csak arra kértük őket, hogy DVD árát fizessék ki. Azt a választ kaptuk, hogy nem fizetik ki. Mi erre azt mondtuk, hogy akkor nem adjuk oda. A rendőrkapitány erre azt mondta, hogy akkor házkutatást fog tartani (jelezzük, ha mi nem akarjuk soha nem lett volna a rendőrség birtokában, akármekkora házkutatást tartott volna!). Talán az is kitűnik, hogy ezzel a rendőrség a televíziót megkárosította, még ha kis pénrzől beszélünk akkor is. Sajnáljuk, hogy a rendőrség ilyen irányelvekkel dolgozik, akkor valószínű nagy baj van az ő köreikben is…

Reméljük az olvasó érzi, hogy a rendőrség sok tekintetben nem a nemzetet szolgálja, ez csak amolyan kamu szlogen, hogy „szolgálunk és védünk”, a tolerancia legkisebb szikráját se találják az emberek. Beszámolójukban is csak statisztikákkal zsonglőrködnek. A hétköznapi ember csak azt látja, hogy ülnek az autóban, hogy bevételt produkáljanak. Az igazi bűnözőket üldözve pedig széttárják kezüket, hogy a jogszabályoktól sajnos meg van kötve a kezük.

Ez csak egy példa volt, a mi példánk. Hány olyan egyszerű állampolgár van aki nem tudja elintézni a dolgát, mert fél a rendőrségtől, még autóvezetés közben is a rendőr láttán nem a biztonságérzet fogja el az embert, hanem a félelem, hogy minden rendben van e, mert „ezek” most megbüntetnek.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 686 331 megtekintés

Videó: 48 898 188 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022465

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh