A BRC (Baranya Rallye Cup) hozta az idei legtöbb indulót a Pécs környéki versenyek között.

A Historic mezőnyében élen álló Kövesdán – Kerekes kettős a Vasas – Zobák közötti gyorsasági szakaszon árokba csúszott. A versenyautó mentése miatt a Historic és a Rallye2 mezőnye etapként teljesítette a távot.

A hetedik gyorsasági szakasszal véget ért az Akácmézes – Rutin Baranya Kupa a TR Consult Rallye Sprint mezőnye számára is.

Az abszolút első öt helyet a Mitsubishik uralták, élén a Ranga – Hideg kettőssel. Rangáék hét szakasz alatt összesen 16,7 másodperc előnyt autóztak össze. A második helyet Amreinék szerezték meg, míg harmadikként a Szvatek-Török páros ért célba 43,6 másodperc hátránnyal. A gyorsasági győzelmeken szintén e három páros osztozott, Ranga és Amrein három-három, míg Szvatek egy győzelmet zsebelt be.

Az első kör után sokan felrakták a slick gumikat, reménykedve abban, hogy a száraz pályákon javíthatnak még az időeredményeiken. Ezek után megérkezett az eső és óvatosabb autózásra intette a versenyzőket. A verseny végére a 73 rajthoz állóból 48-an értek célba.

Ranga Péter, Hideg László (Mitsubishi Lancer Evo IX):

Ranga Péter: „Nagyon jól sikerült a napunk, az első körben minden rendben volt. A negyedik gyorson kicsit lassabban mentünk, mivel Tamásék késtek 2 percet a szervizparkból. Az ötödik-hatodik gyorson már szakadt nekünk az eső, és hátul slick gumik voltak fent. Ennek ellenére jó időket mentünk, nem volt vele komoly gond. Az utolsón már csak „végiggurultunk”, és sikerült megnyerni a versenyt. A bajnokságban még nem dőlt el semmi, hiszen aki az utolsó futamon nyer kettőnk közül, az nyeri majd a bajnokságot is.”

Amrein Tamás, Schmidt András (Mitsubishi Evo IX):

Amrein Tamás: „Egész nap szenvedtünk az autóval, nem sikerült orvosolni a motorhibát. Ettől függetlenül jól éreztük magunkat, jó volt a verseny. Az eső is jelentősen befolyásolta az eredményünket, mivel csak slick gumink volt, abból is a keményebb, nem tudtunk vele jól menni. Így alakult, nem vagyunk teljesen elégedettek, de a bajnokság még nem dőlt el, ezért nem adjuk fel!”

Szvatek Zsolt, Török Attila (Mitsubishi Lancer Evo IX):

Szvatek Zsolt: „Nagyon tetszett a verseny, „igazi” rali verseny volt az etapokkal, időellenőrzőkkel. Nem kellett sokat várnunk, nagyon tetszett az egész rendezés! Az eső elmaradhatott volna, de így is abszolváltuk a versenyt és az ötödik gyorsot is megnyertük. Sőt a végén az abszolút harmadiknak járó serlegekkel mehetünk haza.”

A hivatalos végeredmények itt olvashatók: Kattintson ide...

Az eredményhirdetésen készült képeinket a Fotótárban tekinthetik meg: Kattintson ide...

Forrás: duen.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 568 235 megtekintés

Videó: 48 752 557 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6994936

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh