A Komlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet és a Tisztelet Komlónak Egyesület ismét várja a bányászokat, a bányászat iránt nosztalgiát érző komlói lakosokat immár nyolcadik alkalommal baráti találkozójára.

A Komló és környéke bányaipari dolgozóinak hagyományápoló találkozója május 28-án, szombaton 14.00 órakor kezdődik. A rendezvény a Kossuth bánya Altáró emlékhelyén hagyományápoló emlékezéssel és koszorúzással nyílik. Ünnepi beszédet mond Lipi Imre nyugdíjas geológus.

Egy órával később a Hotel Béke-sziget kerthelyiségében a bányászok, kohászok, erdészek találkozóját Polics József polgármester nyitja meg.

Ezután Pernecker László a Mecseki Bányászok Szakszervezetének elnöke mond köszöntőt a 20 éves Mecseki Bányászok Szakszervezete tiszteletére.

Rabi Ferenc a Bánya-, energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke szintén felszólal az ünnepségen.

20.00 órakor Zárszóval és a 8. számú fáklya fellobbantásával zárul az ünnepség a Városház téri márkacsille emlékhelyen.

A találkozót kísérő programok teszik színesebbé. Emlékszel pajtás? – fejtörővel, bányász makettekkel, Varga Péter gyűjtéséből ötvenes-nyolcvanas évekbeli sörös-boros címke kiállítással, Óbert Lajos pirográf (égetett) képeivel.

Minden érdeklődőt sok szeretettel, jó szerencsével várnak a támogatók, többek között Komló Város Önkormányzata, Komló Városért Alapítvány és a Bányász Szakszervezet.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 67 501 766 megtekintés

Videó: 41 246 170 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6056078

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh