A pécsi Élmény Tár Tanoda egy karácsony előtti közösségi finanszírozási akcióval igyekszik felhívni magára a figyelmet. Az Élmény Tár Mese Gyár elnevezésű programban 25 gyerkőcnek szeretnének mesés foglalkozásokat biztosítani három hónapon keresztül.

Ennek keretében a gyerekek először megírják saját meséjüket, majd illusztrálják azt. Januárban egy kis rajzfilmet készítenek belőle, februárban pedig egy színdarabot, amelyet előadnak majd a pogányi Idősek Otthonának lakóinak. 2 000 forintból már egy gyerkőc egyheti foglalkozását meg tudja finanszírozni a tanoda. A kreatív mesés foglalkozások nagyon jó hatással vannak a gyerekekre, fejlesztik képességeiket és a fantáziájukat is. A támogatóknak a tanoda gyermekei szívmelengető ajándékokkal kedveskednek majd bizonyos összeg felett mesefüzetet postáznak majd, de a rajzfilm stáblistájára is fel lehet kerülni majd.

A tanoda önkéntesei a nyilvánossághoz fordulnak támogatásért:

Az Élmény Tár Tanodában rendületlenül megjelenik minden héten 20 gyerkőc, akik tanulni, fejlődni szeretnének. Ezért a Tanodában minden délután kreatív műhelyeket rendezünk, amik segítik a gyerekeket az iskolában is, fejlesztik a tanulási képességeiket. Ezek a műhelyek nem csak az együttműködő készséget, a mozgást, az ábrázolást, a kézügyességet fejlesztik, hanem például a koncentrációt is. Szeretnénk, hogy mindenkinek élmény lehessen a tanulás! Szeretnénk a szegénységben élő gyerekeknek is olyan lehetőségeket biztosítani, amelyekkel kreatívan fejleszthetik saját képességeiket!

Most a tanodás gyerekek egy kisebb csoportja egy saját mesét szeretne írni, amin keresztül több képességüket kiteljesíthetik: rajz, írás-olvasás, beszédkészség, szövegértés, foglamazáskészség, memória, zene, vizualitás, képzelőerő, előadókészség és önbizalom, együttműködés.

Decembertől februárig írjuk a saját mesénket, aminek a kivitelezésére egyelőre nincsen fedezetünk, ezért fordulunk önökhöz segítségért!

A Tanodáról bővebben itt lehet olvasni: www.elmenytartanoda.wordpress.com

A kezdeményezést pedig az alábbi linken lehet támogatni: 

http://www.adjukossze.hu/kezdemenyezes/Elmeny_Tar_Mese_Gyar

Forrás, fotók: Élmény Tár Tanoda