Tavaly május végi átadása óta immár negyedmillió látogatót fogadott az 1,8 milliárd forintos beruházással felújított Pécsi Állatkert - hangzott az 250 ezredik látogatót köszöntő csütörtöki sajtóeseményen a baranyai megyeszékhelyen.

A Nyíregyházáról lányunokájukkal érkező nagyszülőket az intézmény emléktáblával és ajándékcsomaggal köszöntötte.

Siptár Dávid, a 250 faj mintegy 1500 egyedét bemutató állatkert igazgatója újságíróknak úgy értékelt, hogy kitartott a tavalyi megnyitón tapasztalt jelentős látogatói érdeklődés. Az újdonságokra térve kiemelte: az új állatfajok telepítése mellett hűségrendszert indítottak, a városi és környékbeli turisztikai szolgáltatókkal közösen kedvezményes ajánlatokat is kidolgoztak. A zoopedagógiai foglalkozásokon több száz gyermek vett részt, egyúttal kiterjesztették a látványetetési programjaikat, így azok minden hétvégén, hétfőn és szerdán is láthatóak - tette hozzá.

Őri László (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere az eseményen kiemelte: a látogatószám azt igazolja, hogy a megyeszékhelyen és annak környékén élők régóta várták az új állatkertet. A nyíregyházi látogatókra utalva külön sikernek nevezte, hogy az intézmény az ország más területein is turisztikai vonzerőt jelent.

A városvezető a jövőbeli fejlesztésekre vonatkozó kérdésre válaszolva közölte: a Pécsi Állatkert a Janus Pannonius Múzeum (JPM) természettudományi osztályával közösen nyújtott be egy félmilliárd forint értékű pályázatot egy új, elsősorban múzeumpedagógiai célú élményközpont kialakítására.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 681 048 megtekintés

Videó: 48 891 983 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7021633

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh