A szászvári Várkastély betekintést enged a középkori élet mindennapjaiba állandó interaktív kiállításával, illetve változatos időközi bemutatóival. Az egy éve 600 millió forintból korhűen felújított vár nemrég fogadta a tízezredik látogatóját.

Június 25-én rendezték meg hagyományteremtő szándékkal az I. Szász-Vár napot színvonalas családi programokkal, kézműves vásárral. Bemutatkozott a Fekete Hollók Rendje, volt reneszánsz táncbemutató, harci bemutató és íjászbemutató is. A vendégeket házi sajtok, kézműves sörök és levendulás különlegességek várták. Az állami ünnepek ideje alatt ingyenesen látogatható Szászvári Várkastély egyedülálló módon gyermekbarát.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. közreműködésével megújult kastély mára visszanyerte régi fényét. A munkák során részlegesen helyreállították a kaputornyot, konzerválták a középkori falmaradványokat. A kiállítás bemutatja a középkori Magyarország főpapi udvarainak történetét, kultúráját. A gyerekek mindeközben játékos fejtörőket fejthetnek meg, vagy éppen hatalmas történelmi kirakókkal játszhatnak.

A várkastély, mely különleges építészeti értékekkel bír, újra visszakapcsolódott a turizmus vérkeringésébe.

 

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 881 megtekintés

Videó: 48 289 403 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919745

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh