Izrael öt jelentős városában vendégszerepel augusztus 3. és 11. között az idén a Pécsi Nemzeti Színházból (PNSZ) kivált Pécsi Balett - közölte szerdán a tánctársulat az MTI-vel.

A közlemény szerint az Pécsi Balett történetének 56 éve alatt eddig 28 országban szerepelt, Izraelben most turnéznak először a harmincadik jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására. Azt írták: turné keretében a közel-keleti ország öt jelentős városában -  Haifában, Herzliában, Risón Lecijónban, Karmielben és Tel-Avivban - mutatják be a Carment.    

Vincze Balázs, a társulat igazgatója a közleményben az táncegyüttes önállósodásáról kiemelte: annak köszönhetően a Pécsi Balett "szabadon teljesítheti misszióját".    

"Utazhatunk, a tánc univerzális nyelvén képviselhetjük városunk és hazánk kultúráját, művészetét itthon és a nagyvilágban" - fogalmazott. Az együttes arra is kitért, hogy a társulat őszi turnéja során a teljes októbert Mexikóban tölti. Új bemutatójuk, A makrancos hölgy szeptember 15-én a tizenegyedik Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása lesz. A Shakespeare-komédia táncszínházi változatát a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban hozzák létre.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 568 617 megtekintés

Videó: 48 752 908 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6994974

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh