A héten már másodszorra bukott el másodfokon, jogerősen az OTP Bank egy devizahiteles perben – tudta meg az Index. Ezúttal a Fővárosi Törvényszék ítélt az adós javára; első fokon a Pesti Kerületi bíróság még a bank javára ítélt ugyanebben az ügyben. A héten korábban a Szegedi Ítélőtábla ítélt a bankkal szemben.

Mint megtudtuk a felperes ügyvédjétől, Kiss-Gáll Évától, a szerződést 2007 októberében kötötték, és – szemben a devizahitel-szerződések nagy részével – nem svájcifrank-, hanem jenalapú szerződés volt.

A kereset – több másik devizahiteles keresettel ellentétben – nem a tisztességtelen kikötések érvénytelenítését kérte, hanem egy megállapítási kereset volt, amely az egész szerződés semmisségének megállapítására irányult. A másodfokú bíróság mind az árfolyamrés, mind az egyoldalú utólagos szerződésmódosítás miatt az ügyfélnek adott igazat.

Így a banknak és az ügyfélnek el kell számolnia egymással, méghozzá forintban – feltéve, hogy az OTP nem ad be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához. Megkérdeztük az OTP sajtóosztályát is, de egyelőre nem kaptunk választ kérdésünkre.

Kiss-Gáll szerint – a Kúria polgári kollégiumának egyértelmű állásfoglalását követve – az elszámolás során figyelembe kell majd venni az ügyfél eddigi befizetéseit is.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó hírünk:

Így kell elszámolni semmis deviza alapú kölcsön esetén

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 70 374 122 megtekintés

Videó: 43 672 474 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6204056

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh