Képzési termet alakított ki a British American Tobacco (BAT) Pécsi Dohánygyár Kft. a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán (PTE-MIK); a létesítményt kedden mutatták be az újságíróknak.

Marius Ursulescu, BAT közép-kelet európai termelési igazgatója az eseményen arról beszélt, hogy baranyai megyeszékhelyen működő BAT-üzem az elmúlt 25 év alatt helyi termelő cégből tényleges exportvállalattá nőtt. Az egység az idén mintegy 150 embert vett fel, és az év végén 800 ember ad munkát - ismertette az igazgató, aki szerint a termelékenység növeléséhez és a hatékonyság fenntartásához jó minőségű munkaerőre van szükség. A képzési terem a tudás bővítése mellett a készségek alkalmazására is lehetőséget biztosít  - mondta.    

Belina Tamás, a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. szervezeti készségfejlesztési vezetője az MTI érdeklődésére ismertette: a képzési terem egy folyamatirányítási nyelvezetre (PLC) fókuszál, a berendezése Siemens PLC-kből, számítógépekből és a szükséges szoftverekből áll. A képzés gyengeáramú villamosmérnök hallgatók számára választható kurzus keretében érhető el.    

Csizi Péter, a baranyai megyeszékhely fideszes országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte: a BAT Péccsel és a magyar kormánnyal kötött stratégai partnerség keretében bizalmat szavazott a baranyai megyeszékhelynek. Az elmúlt három évben új telephely létrehozásáról, új munkaerő felvételéről és új piaci szegmensek kiszolgálásáról döntöttek - emlékeztetett. A képzés kapcsán rámutatott: Magyarországon és Európában jelenleg az egyik legnagyobb érték, ha egy gyár könnyedén jut jó minőségű, szakképzett munkavállalókhoz. A PTE képes kiszolgálni a piac igényeit, és az éppen aktuális problémákra határozott gyors választ adni - emelte ki.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 151 588 megtekintés

Videó: 47 275 941 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6744227

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh