Négy utcában is fény váltja a sötétséget Komlón. Az önkormányzat évek óta zajló közvilágítás-fejlesztési programjának következő lépcsőjében 3,5 millió forintból helyeznek el új lámpákat a város több pontján.

A komlói önkormányzat évek óta lépésről lépésre fejleszti a város közvilágítási hálózatát. A gondosan megtervezett beruházássorozat a régi, energiapazarló izzók LED-es lámpatestekre cserélése mellett új útszakaszok világításának kiépítését is tartalmazza. „A fejlesztéseket mindig a rendelkezésre álló erőforrások függvényében ütemeztük. Ha lehetőségeink engedték, saját erőből csináltuk meg, a nagyobb munkákra pedig pályázatokon hoztunk pénzt a városba” – beszélt a követett stratégiáról Polics József polgármester.

A hamarosan induló legújabb közvilágítás-bővítési projektet Komló a gondos és takarékos gazdálkodásnak köszönhetően önerőből tudja véghezvinni. A 3,5 millió forintos összköltségvetésű beruházás a Gorkij utcai garázssor I. ütemét, a Berek és Petőfi utcákat összekötő lépcsősort, a Vértanúk utca 24-es számú társasház környékét és Zobáki útról nyíló zsákutcát érinti. A közvilágítás tervezése folyamatban van, a kivitelező várhatóan még az ősszel megkezdi a lámpatestek felszerelését.

Az első oszlopokat a Gorkij utcai garázssoron állítják majd fel: várhatóan a 10 lámpa felét tudják még az idén üzembe helyezni. Ehhez hasonló légkábeles megoldással épül ki a világítás a Zobáki útról nyíló zsákutcában. A Berek utcai lépcső és a Vértanúk utca pedig a környezettudatosság jegyében egy napelemes lámpatestet kap.

„A mostani bővítés semmiképpen sem az utolsó, folyamatosan gyűjtjük a lakossági igényeket és ezeket figyelembe véve jövőre is tervezzük új szakaszok bevilágítását” – tett ígéretet további fejlesztésekre a polgármester.

Forrás: Komló város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 730 006 megtekintés

Videó: 48 937 901 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029403

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh