Kétszázmillió forintos vissza nem térítendő forrást nyert el Komló a kormány önkormányzatok rendkívüli támogatására szolgáló keretéből. Az idén rendkívül eredményesen pályázó város jövőre megduplázhatja a költségvetését.

Rendkívül sikeres évet tudhat a háta mögött a komlói önkormányzat, hiszen a város közel tucatnyi különféle pályázaton nyert igen komoly összegeket. A koronát az eddigi sikerekre a kormány legfrissebb döntése tette fel: 194,1 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a város a rendkívüli támogatások (REKI) odaítélésekor. Az egykori ÖNHIKI utódjaként funkcionáló pályázaton elnyert összeget működési célokra lehet fordítani. Az önkormányzat tervei szerint a pénzt a helyi tömegközlekedés finanszírozására használják majd fel.

„Nem sok olyan település lehet az országban, akik egyik évről a másikra megduplázták a költségvetésüket. Ugyanis nekünk ez sikerült” – büszkélkedett Polics József polgármester. „A különféle állami és európai uniós pályázatokon ötmilliárd forintot meghaladó, többségében vissza nem térítendő támogatást nyertünk el az idén. Ezek között iparterület-fejlesztés, útfelújítás, infrastruktúra-bővítés és életminőség-javító beruházások is vannak. A teljes keret meghaladja a város idei költségvetését! Évtizedek óta nem látott fejlesztési lehetőségek nyílnak meg előttünk a következő egy-két évben” – tette hozzá.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 077 248 megtekintés

Videó: 48 305 981 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921391

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh