A kényszerleállást követően látványos lépésekkel folytatódott a Solar beruházása Komlón. A kivitelezők jelenleg a főépületrész falazási munkáit végzik, de rövid időn belül a könnyűszerkezetes üzemcsarnok elemei is a helyükre kerülnek. A komlói ipari parkban felépülő 1400 négyzetméteres üzem, modern amerikai-japán technológiával végzi majd villamos energia előállítására szolgáló napelemek gyártását.

A Solar Energy Systems Kft. tulajdonosi szerkezetének rendeződését követően zöld utat kapott a beruházás megvalósítása, így jó esély mutatkozik arra, hogy március végéig már az üzemcsarnok könnyűszerkezetű falai is beépítésre kerülnek.

A zajló munkálatok üteméről Bernhardt Imre, a Solar Energy Systems Kft. ügyvezetője tájékoztatta lapunkat. A cégvezető elmondta, hogy az üzemcsarnok építésének befejezését március végére tervezik, a gépsorral kapcsolatos szállítási határidő pedig augusztusra várható.

Az üzemben kétféle tevékenység zajlik majd: egyrészt az üzemi területen zajlik a termelés, másrészt pedig külső munkahelyeken a beszerelés. Utóbbi hazai és külföldi megrendelők igényeit is egyaránt kielégíti. Ide kifejezetten villanyszerelőket, illetve segédmunkásokat keresnek, akiknek a felvétele – a munkaügyi központon keresztül – már március hónapban megkezdődik. A termelésben résztvevők felvételére a nyár második felében kerülhet sor, a próbagyártás pedig – a reményeik szerint – szeptemberben indulhat be.

A beruházás kivitelezési munkáinál a Solar számít a helyi munkaerőre is. Minden olyan feladat, amit helyi vállalkozókkal meg lehet oldani – pl. szállítás, daruzás, egyes építőipari munkafázisok – azt komlói, illetve Komló környéki vállalkozásokkal végeztetnek el.

„Folyamatosan egyeztetünk a tulajdonossal, legutóbbi találkozásunkkor pontosítottuk a beruházás megvalósulásának ütemét. A Solar Energy Systems Kft. biztosítja a forrásokat, Komló város pedig a lehetőségeket. Bízom abban, hogy valamikor a nyár végén közel száz új munkahely létesül Komlón, ami bizonyíték arra, hogy összefogással, hittel, akarattal a nagyon nehéz helyzeteken is úrrá lehet lenni” – nyilatkozta Polics József polgármester a beruházás folytatásával kapcsolatban.

Idevonatkozó hír, hogy a Mag Zrt. (MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ) a közelmúltban vizsgálta a beruházás megvalósíthatóságát, s a szerződések módosításait követően azokat teljes mértékben elfogadta.

Forrás: komlo.hu