Tucatnyi család kapott segítséget lakásvásárláshoz az önkormányzattól Komlón. A programra több mint 11,5 millió forintot költött a város, ez a keret az idei évben is rendelkezésre fog állni.

A komlói önkormányzat 2016 elején indította el saját otthonteremtési programját, amivel a városban megtelepedni kívánó családoknak nyújt segítséget első otthonuk megvásárlásához vagy felépítéséhez. Az állami CSOK-kal együtt vagy attól függetlenül is igénybe vehető támogatás családonként alapösszege félmillió forint. Ez minden gyerek után további 200 ezerrel emelkedhet, de nem haladhatja meg az 1,1 milliót. Az összeg fele vissza nem térítendő, a fennmaradó rész pedig kamatmentes kölcsön.

2017-ben összesen tizenöt család igénylését bírálta el pozitívan a képviselő-testület, összesen több mint 11,5 millió forintnyi támogatást kiosztva. További két család saját ház építésére kapott önkormányzati telket a dávidföldi városrészben. Az érintett családok egy része eddigi is Komlón élt, míg mások a környező falvakból vagy Pécsről költöznek a városba.

„A támogatást az egy főre jutó jövedelem alapján ítéli oda a testület, ami a vonatkozó rendelet értelmében 50 és 100 ezer forint között lehet. A legfontosabb feltétel mégsem ez. A családoknak vállalniuk kell, hogy gyermekeiket komlói óvodákba-iskolákba íratják majd be. A tavalyi pályázók összesen harmincnál is több gyereket nevelnek már vagy vállaltak, vagyis egy osztálynyi kisdiák már biztosan Komlón fog maradni a következő években is” – értékelt Polics József polgármester.

A város a programmal hosszú távra tervez: idén is nyitva áll a pályázati lehetőség a családok számára. Igényelhető a vissza nem térítendő támogatással kombinált kamatmentes hitel és további építési telkek is város rendelkezésére állnak.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 875 386 megtekintés

Videó: 49 055 675 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053432

Jelenleg az oldalon

14
Online

Interreg CE1013 REFREsh