Benjamin Schmid osztrák hegedűművész ad dzsesszestet a Pannon Filharmonikus Zenekar (PFZ) szólistájaként hétfőn a pécsi Kodály Központban.

Az együttes MTI-nek eljuttatott közleménye szerint az osztrák művész nemcsak a klasszikus zenében rendelkezik kivételesen széles repertoárral, hanem dzsesszzenészként is elismert előadó. A koncerten hegedűszólóval és big band kísérettel felcsendülő dzsessz örökzöldek mellett Benjamin Schmid egyik korábbi zenésztársa, Antoni Donchev pianista Ukufuduka című darabját is hallhatja majd a közönség - írták.   

A tájékoztató az est érdekességének nevezte, hogy a zenészek között foglal majd helyet a hegedűművész egyik tanítványa, a mindössze 27 esztendős Florian Willeitner, akinek egyik hegedűversenye is elhangzik majd a pécsi koncerten. A darabot 2015-ben Benjamin Schmid mutatta be - idézte fel az együttes.   

A PFZ kitért arra is, hogy ugyancsak április 23-án rendezi meg Londonban éves konferenciáját a Művészeti Menedzserek Nemzetközi Szövetsége (IAMA), amelyen immár teljes jogú tagként vesz részt a Pannon Filharmonikusok külügyi menedzsere, Balog Réka. Utóbbi jelentőségét úgy érzékeltették, hogy az IAMA-tagságnak köszönhetően "a PFZ a legnagyobb és legismertebb nemzetközi ügynökségekkel lesz képes még szorosabb viszonyt, hatékony együttműködést kialakítani a jövőben".

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 672 megtekintés

Videó: 48 297 576 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920407

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh