Első ízben mérette meg magát egyéniben és csapatban is a Villa Complov SC a legrangosabb hazai versenysorozatban, a felnőtt Magyar Kupában.

A férfi párbajtőrözők 112 fős mezőnyében Gálffy Gyula (a képen háttal) a 48. helyen végzett, miután a csoportkörben hat asszójából négyet megnyert, majd a 64-es táblán 15-6 arányban alulmaradt honvédos ellenfelével szemben. A többi komlói vívó kettő illetve egy győzelmet szerzett, így nem jutott tovább a csoportkörből: Sulyok Bálint a 83., Szokol Balázs a 90., Mahler Balázs pedig a 101. helyen végzett.

A másnapi csapatversenyben 13 együttes vett részt. A komlóiak újoncként az utolsó helyre kaptak besorolást, így már a nyolcaddöntőben a felnőtt világranglista 35. helyén álló Andrásfi Tiborral felálló BVSC-vel néztek szembe. Papírforma eredmény született, a fővárosiak 45-17 arányban diadalmaskodtak. A helyosztó asszóban a tapolcaiak (soraikban a magyar junior ranglista vezetőjével) 45-26 arányban győzték le a fiúkat, akik így a 13. helyen végeztek.

Csontos Gergely, edző: Magyar Kupa indulásunk egy folyamat eredménye, ugyanakkor egy másik kezdete. Eredménye annak a 14 éves munkának, amit a komlói vívásban elvégeztünk, hogy felnőtt a hajdan vívni kezdő gyerekekből egy csapatnyi, akikkel már a felnőtt mezőnyben indulhatunk. Kezdete viszont annak, hogy a legerősebbek közötti megmérettetéssel új lehetőségek nyílnak meg vívóink előtt, hiszen a felnőtt és az utánpótlás nemzetközi élmezőny tagjai ellen is szerezhetnek tapasztalatokat ezeken a versenyeken, amely által nemcsak ők fejlődnek, hanem az edzéseken velük vívó gyerekek is.

Forrás: Villa Complov SC

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 146 megtekintés

Videó: 48 912 622 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024660

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh