Ez évben a Komlói Bányász Sport Klub Női Kosárlabda Szakosztályának serdülő csapata meghívást kapott a Mohács Gyermek Kosárlabda Sportegyesülettől az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Mohács Kupa Utánpótlás Kosárlabda Tornára, melyet 2012. június 2-3-án rendeztek meg több kosárlabda csarnokban, Mohácson.

A rangos, kétnapos utánpótlás tornán összesen 12 csapat képviseltette magát , kenguru és serdülő korosztályban.

Az első mérkőzés előtt nagy meglepetés érte a komlói lányokat,hiszen kiderült, a serdülő korosztályban csak fiú csapatok kaptak meghívást.

2012. június 2.

I. mérkőzés:

FKSE Szekszárd - KBSK

40 - 39 h. u. (1-8; 11-8; 12-4; 9-15; 5-4)

Legjobb dobók:

SZIGETI DALMA 13, SZABÓ NÓRA 12, TOPP DÓRA, TÓTH FANNI 4-4, KONTLI HENRIETTA, ÁDÁM ANNABELLA, MARTINEK REBEKA 2-2-2, KATUS DORINDA, MISKOLCI BIANKA, KOVÁCS REBEKA

Jól kezdett csapatunk az első negyedben ahol jelentősnek ugyan nem mondható vezetést szerzett, de jól mutatja a csapat védekezését, hogy csak 1 pontot engedélyezett az ellenfél csapatának. A második negyedben aztán belehúzott a szekszárdi fiúk, azonban a vezetést így sem tudták átvenni. Sajnos a harmadik negyedben kissé alábbhagyott a lendület – betudható volt ez a csarnokban uralkodó kánikulának is – bár Szabó Nóri és Szigeti Dalma kosarainak köszönhetően feljöttek a mieink a negyedik negyedben. A záró játékrészben fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol itt, hol ott volt az előny, de egyik csapat sem tudott megnyugtató vezetést szerezni. Nagyszerűen védekeztek lányaink, talán túlságosan is nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Ennek köszönhetően sok személyi hibát szedtek össze. A mérkőzésen kiemelkedően játszó Szabónak is előbb kellett elhagynia a játékteret, mivel a mérkőzés vége előtt megkapta 5. személyi hibáját. Így a többiekre is nagyobb teher hárult, melyet remekül elbírtak a lányok. A rendes játékidő lejárta előtt még 1 ponttal vezetett a FKSE csapata, amikor Szigetit fautolták. A két büntetőből végül egyet sikerült értékesíteni, a hátralévő pár másodperc lepörgött, így jöhetett a hosszabbítás. A hosszabbításban nagyon kevés mezőnykosár esett, jobbára a büntető vonalról szeretek pontot a játékosok. A könnyelműen beütött személyi hibák ismét megbosszulták magukat, kipontozódott Szigeti is. A KBSK-nak még ennek ellenére is volt esélye a győzelemre, hiszen 15 másodperccel a hosszabbítás vége előtt 1 ponttal vezetett, amikor az ellenfél labdát szerzett és kosarat dobott. A mérkőzésből már csak 7 másodperc volt hátra, mely alatt nem tudtak pontot szerezni lányaink, így szomorúan jöhettek le a pályáról, akiknek szinte az egész csarnok szurkolt.

II. mérkőzés:

KBSK - Rátgéber Akadémia Kozármisleny

25 - 65 (6-18; 5-9; 8-18; 6-20)

Legjobb dobók:

Szigeti Dalma, Szabó Nóra 8-8, Topp Dóra 3, Kontli Henrietta, Ádám Annabella, Tóth Fanni 2-2-2

A második mérkőzésen az eddig veretlen, igen jó erőkből álló kozármislenyi csapattal kerültek szembe Toppék. A ráadással megnyújtott első mérkőzés sokat kivett a komlóiakból, akik küzdöttek becsülettel, de nem tudtak felzárkózni az ellenfélhez. A mérkőzés azonban soka játéklehetőséghez juthattak az eddig kevesebbet pályára lépő cserejátékosok is.

2012. június 3.

III. mérkőzés:

Mohács Gykse - KBSK

36 - 49 (6-10; 18-14; 2-9; 10-16)

Legjobb dobók:

SZIGETI DALMA 21, SZABÓ NÓRA 11, TÓTH FANNI 4, Baksai Vivi, KONTLI HENRIETTA, Kovács Rebeka 3-3-3, TOPP DÓRA 2, Katus Dorinda 2

Mivel az előző napon eldőlt, hogy a komlói csapat az 5-6 helyért játszik, így kissé csalódottan, de annál nagyobb lelkesedéssel vágtak neki mieink a mérkőzésnek. A mohácsi fiúk kemény csatára kényszerítették a lányokat, akik derekasan állták a már-már durvaság határát súroló összecsapásokat. A ellenfél leg ponterősebb játékosát, szinte leradírozta a pályáról Szabó Nóri. Szigeti Dalma remek betörésekkel gyűjtögette a csapat pontjait és pontos passzokkal hozta helyzetbe csapattársait, többen a szurkolók körül édesanyja (Marcsik Erika) játékát kezdik felfedezni a mozgásában. Baksai, Tóth és Kontli mindig betalált, amikor nagy szükség volt rá. Topp Dóri pedig remekül harcolt az ellenfél legmagasabb játékosával, elzárva útját a kosárszerzéstől. A mérkőzésen a harmadik negyedben kezdett eldőlni, akkor már látszott, hogy aki komlói színekben pályára lép csak győzelemmel akar a házigazdától távozni. A negyedik negyedben magabiztossá tette előnyét a Bányász, így megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Czukor János edző nyilatkozata:

„Nagyon örültünk a meghívásnak, külön köszönet érte Virág Tamás főszervezőnek. Nagy erőpróba volt ez a lányoknak, hiszen fiú csapatok ellen kellett felvenniük a küzdelmeket, de nagyszerűen helytálltak. Nem riadtak meg a lehetőségtől, bátran vállalták az ütközéseket, keményen bírták a mérkőzések iramát. Gratulálok minden komlói játékosoknak, akik mindig élvezték a közönség buzdítását, úgy érzem ez a legnagyobb elismerés számukra. Külön örömmel tölt el, hogy annyira megtetszett csapatunk hozzáállása a szervezőknek, hogy már most, a torna eredményhirdetése után meghívtak a jövő évi rendezvényre. Hiegl Zsolt edzőkollégámmal reméljük, ott előrébb tudunk lépni.”

Forrás: Miki & Czukor János

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 732 465 megtekintés

Videó: 48 939 490 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029727

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh