Többünknek az az álma mikor először lemegy edzésre, hogy egyszer a felnőtt csapat tagja lehessen, akár a nevelő egyesületénél, akár egy külföldi neves klubban. Alábbi összeállításunkban utána jártunk, hogy a komlói legények hol kergetik a labdát hazánkban és a nagyvilágban.

A fejlettebb futballkultúrákban, s jobb helyeken hazánkban is van még fakó avagy tarcsi. Nyugaton (de nem szeretem ezt a kifejezést) külön bajnokság is van ezeknek, a csapatoknak. Hogy mi is a fakó? Az a csapat, amelyben azok a játékosok játszanak, akik épp sérülésből épülnek fel, vagy még nem férnek be az első csapatba, de az ifibe már öregek. Magyarországon ma csak az első osztályú csapatoknak van ilyen bázis gárdájuk, s azok az NB III – ban, vagy az NB II – ben szerepelnek. Azonban alacsonyabb osztályokban nincs ilyen.

Utána jártunk tehát, hogy hová lettek a komlói tehetségek.

Komlói kronológiához tartozik Feri bácsi bajnok ifi csapata, mely az 1996/97-es idényben bajnokságot nyert, igencsak imponáló mérleggel: 30 meccsen 26 győzelem 2 döntetlen és 2 vereség volt a mérlegünk 171 lőtt gól és mindössze 15 kapott. A gólkirály Varga Zsolt 47 lőtt góllal. A 2. Korcsmár István 44 góllal, Edző: Szalai Ferenc) róluk bővebb összeállítást a következő linken talál: Kattintson ide... .

Czár Richárd: Komlói Góliátból igazolt Pécsre, majd az FTC-hez, onnan visszatért Pécsre, s jelenleg a Kispest játékosa, azonban kölcsönben, az osztrák másodosztályban játszik a First Vienna FC-ben.

Bartha László: fiatalon került először a Ferencvároshoz, majd rövid kitérőt tett Kozármislenybe, jelenleg a Paks játékosa.

Korcsmár Zsolt: Rövid pécsi ifi játék után került Újpestre, majd onnan Norvégiába a Brann Bergen csapatába, Egervári Sándor a nemzeti tizenegyben számít a fiatal védőre.

Korbuly Ákos: echte komlói, végig járta a szamárlétrát, csapatkapitányként távozott Dombóvárra érdekes körülmények közt…

Gelencsér Gergő: Komlón kezdett futballozni, majd ifi korában rövid kitérőt tett Kaposvárra, majd haza tért. Jelenleg a Dombóvár csapatát erősíti.

Méhn Zsolt: Korbulyhoz hasonlóan végigjárta a csapatkapitánnyá válási utat, mégis elhagyta szülővárosa csapatát, szintén a tolnaiak kedvéért…

Vannak olyanok, akik karrierjük alkonyán alacsonyabb osztályba igazolnak levezetésképpen,

És persze vannak olyanok, akiknek nem sikerül megvalósítani álmaikat, ők megyei osztályokban próbálnak szerencsét. De egy biztos a vidéki csapatok szívesen fogadják a képzett fiatal játékosokat. Sajnos vannak olyan futballisták, akik azért hagyták/hagyják el nevelő egyesületüket, mert nem jöttek ki az edzővel, szakvezetővel/szakvezetőkkel.

Szászvár: 10 komlói játékossal rendelkezik, közülük Hollósit emeltük ki, de több társa is belekóstolt már az NB-s meccsek ízébe.

Hollósi Tibor: A Bányász saját nevelésű játékosa volt, először Szászváron próbált szerencsét, majd fél év múlva Bogádon találta magát, s 4 év után visszahívta anyaegyesülete, majd Horváth Lajos nem tartott rá igényt. Jelenleg a Szászvár (Szalon megyei I. osztály) játékosa (szintén itt futballozó komlóiak: Bartek Szilveszter, Ernszt János, Horony Kristóf, Inotai Dávid, Kovács Péter, Kovács Ádám, Nagy Norbert, Siha Viktor, Vass László).

Magyarhertelend (Szalon megyei II): napjaink egyik közkedvelt célpontjai városunk focistái szempontjából, jelenleg 16 komlóival rendelkeznek (Kovács József, Priol Norbert – játékos edző, Csiszár Adrián, Bertus János, Buzás István, Bárdos Zsolt, Ernszt Attila, Hovorka Zoltán, Kiss Dávid, Magyar József, Marosi Zsolt, Mánya József, Schuszter Roland, Somodi Péter, Sztojka Kálmán). Többen közülük jelenleg is a Bányász alkalmazásában állnak, mint utánpótlásedzők, de jó néhányan meg állnák még a helyüket az NB III-ban is.

Magyarszék: 13 komlóival ( Görföl Zsolt, Cseresnyés Zoltán, Farkas András, Fenyősi Zsolt, Korcsmár Zsolt – utolsó információnk szerint visszavonult, a téli szünetben Kéri Tamás, Pfeil Tamás, Rókus László, Singovszky András, Széll Gábor, Tóth Balázs –tavasztól az Orfű játékosa) a szintén közkedvelt megyei csapat, mely jelenleg a megyei harmadik vonalban vitézkedik.

Sokunkban felmerül a kérdés, hogy egy tinédzsernek miért vonzó a megyei foci élet? Hisz pénzt keresni nem tudnak ezekben, az osztályokban. Jobbára útiköltség térítést, és szerelést kapnak. De egy középiskolásnak mégis mi lehet vonzó? Erre a kérdésre bizonyára a szakvezetők tudnának választ adni.

Jobb esetben szereznek nekik munkát, ha már befejezték tanulmányaikat. Információnk szerint több harmadosztályú csapatnál néhány ezer forinttért kergetik a labdát, vagy szintén úgy, mint a megyei osztályokban munkát biztosítanak a játékosoknak. Véleményem szerint a fenti nevek közül (persze leszámítva az első osztályban futballozókat) lehetne egy stabil harmadosztályú csapatot fenntartani, ami képes lehetne meg lepetésekre. Hisz ezeknek, a játékosoknak a rengeteg csalódás ellenére is titkon dédelgetett álmuk a kék-fehér dressz a szívük felett a Bányász címerével, s pályára lépni benne, a kökönyösi stadionban. Nekünk lokálpatriótáknak csak álom egy csupa komlóiból álló csapat, mely minden második szombaton kifut a szép zöld gyepre szeretett városunkban.

*Felsorolásunk nem teljes! Természetesen a KBSK jelenlegi játékos keretével semmiféle problémánk nincs, sok sikert kívánunk Horváth Lajos tanítványainak a jövőben! A vidéken futballozóknak is eredményes idényt kívánunk!

A fenti összeállításhoz a www.mlsz.hu oldalt használtuk.

A csapatok keretei a 2013. január 15-i állapotot tükrözik.

Forrás: Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 891 465 megtekintés

Videó: 49 064 571 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054671

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh