2012 nyarán jelent meg a Magyar Olimpiai Bizottság pályázata helyi szabadidősport események megrendezésének támogatására (MOB-HSZE-12). A támogatás céljai között megfogalmazódott a lakosság körében az egészséges életmód iránti figyelem széleskörű felkeltése, rendszeres sporttevékenységének, fizikai aktivitásának ösztönzése, a szabadidősportot népszerűsítő események szervezésének támogatása - különösen a fajlagosan alacsony költségigényű életmód sportágakban.

Tekintettel arra, hogy fenti célkitűzésekkel a DÖKE céljai maximálisan harmonizáltak, így egyesületünk a pályázat beadása mellett döntött, s bíztunk benne, hogy Komló legnagyobb szabadidősport-egyesületeként támogatásban részesülnek helyi rendezésű sportrendezvényeink.

A támogatást a DÖKE által szervezett szabadidősport események megrendezésére, valamint mások által szervezett sportrendezvényeken való részvételre kértük. A támogatási döntés érkezésére egészen novemberig várnunk kellett, azonban megérte: egyesületünk 522.000 forint támogatásban részesült.

Ebből az összegből tudtuk már rögtön első alkalommal rendkívül színvonalasan megrendezni az I. DÖKE-Félmaratont (rendőri biztosítással, chipes időméréssel, orvosi felügyelettel), illetve a Négy Évszak Félmaraton, Minimaraton, Maratonka és Törp-maraton versenyszámonkénti és kategóriás díjazásához is jelentős segítség volt egyesületünk részére. 2013-ban a II. Valentin-napi futókalandon, az V. Napfordí-TÓ-Futáson és a IX. Fut a Komló futóversenyen jelen pályázatnak köszönhetően tudtuk biztosítani, hogy a jelképes nevezési díjak mellett a fogyatékkal élők ingyen csatlakozhassanak rendezvényeinkhez.

Kosárlabda-edzéseinket és a városi kosárlabdakupákon való indulást térítésmentesen tudtuk biztosítani a hozzánk csatlakozók számára, továbbá futóinknak több külsős futórendezvény nevezési díját is át tudtuk vállalni, ezzel is hozzájárulva a helyiek aktivitásának fokozásához, a szabadidő aktív eltöltésének ösztönzéséhez.

A fentiekből is kitűnik, hogy a MOB támogatása jelentős segítséget jelentett rendezvényeink megvalósulásában; az Emberi Erőforrás Minisztérium támogatásának köszönhetően nagyságrendileg 600 aktív résztvevőt és 300 nézőt sikerült elcsábítanunk támogatott szabadidősport-rendezvényeinkre, mely egyesületünk tevékenységét sokban segítette.

Bízunk benne, hogy a továbbiakban sikerül a támogatási ideje alatt tapasztalt létszámot fenntartani, sőt növelni rendezvényeinken. Ennek érdekében már számos lépést tettünk mind a marketingkommunikáció, mind a programokhoz kapcsolódó specifikumokat illetően, s eddig beigazolódni látszik, hogy a DÖKE tovább tudja növelni az egészségbe bevont lakosság körét.

Forrás: DÖKE Sajtóreferense

Összefoglaló riportunk a DÖKE életéből itt megtekinthető:

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 746 308 megtekintés

Videó: 48 950 246 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031684

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh