Aláírásgyűjtésbe kezdtek komló ifjú sportolói, hogy végre legális helyen hódolhassanak szenvedélyüknek. Komlón virágkorukat élik a különböző sportok. Nos, a biciklisek is igényt tartanak a megfelelő feltételekre.

A komlói fiataloknak szükségük van egy kerékpáros parkra amely magába foglal egy kisebb Skateparkot és egy Pumptrack pályát (esetleg egy downhill nyomvonalat). Komlón és környékén a közelmúltban évekig rendszeresek voltak a Downhill versenyek, amelyekkel a komlói kerékpáros kultúra megerősödött és virágzott. A BMX PARK ÉS A BMX RACING HIVATALOSAN IS OLIMPIAI SPORTOK ÉS MÁR A DOWNHILL SINCS MESSZE.

Ezzel az aláírásgyűjtéssel a város politikusait, nagy embereit, polgárait, kicsiket és nagyokat szeretnék megkérni arra, hogy ha még nem is segítenének az anyagiakban, akkor legalább egy aláírással segítsék a munkájukat, hogy ne kelljen betekerni, beutazni (SÁSDON KERESZTÜL VONATTAL) Pécsre minden alkalommal amikor bringázni szeretnének. Szeretnének hivatalos formában is egy Downhill nyomvonalat, egy kisebb lebetonozott skateparkot és egy normál méretű pumptracket, leginkább olyan helyen, ami a belvároshoz közel van.

Aláírásukkal a következő oldalon segíthetik fiataljainkat: http://www.peticiok.com/komloride

A sportokról néhány szóban:

,,A pump track a kerékpározás egy fiatal szakága. Neve a - pályán való haladáshoz szükséges - „pumpáló” mozgásból ered. A pumpa pályán ugyanis a többi –hagyományos- biciklipályával ellentétben nem a tekerésé a főszerep. Nem is lenne rá sok lehetőség, hiszen a nyomvonal telis –tele van különböző formájú, hosszúságú, magasságú és meredekségű akadályokkal, melyeket kanyarok kötnek össze. A „riderek” ezen elemeket kihasználva szerzik lendületüket és cikáznak körbe – körbe anélkül, hogy hajtaniuk kéne a pedált. A pálya megépítése kis helyen, alacsony költségvetésből is megvalósítható és nem károsítja környezetét.

Korunkban egyre nehezebb az ifjúságot mozgásra bírni, ami globális társadalmi problémákhoz, betegségekhez vezet. Egy megfelelően tervezett pálya azonban alkalmas arra, hogy megszerettesse a sportot a gyerekekkel már egész fiatal korukban, így járulva hozzá egészséges testi és lelki fejlődésükhöz. Egy új generációnak új sportokra van szüksége!

Park - A Park műfaj kialakulását a speciális sportpályák: a „skateparkok” megjelenése eredményezte. Kiépítése (relatív) költséges, viszont nagyon sokoldalúan lehet használni a BMX-en kívül gördeszkásoknak, görkorcsolyásoknak és rollereseknek is pályaként szolgál. Jelenleg Budapesten több ilyen skatepark működik (pl.: Görzenál, NormaPark, The Lab). Vidéken az utóbbi 5 évben több ilyen létesítmény is épült az ott lakó extrém-sportolók nagy örömére.

Forrás: Komló BMXesei és a fiatal Montisai

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 657 439 megtekintés

Videó: 48 862 836 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7017218

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh