Közeleg az idei második Mecsek Rallye szeptember 9–11-én, mely az IRC-versenysorozat részeként a teljes nemzetközi élmezőnyt hozza Baranyába, ezzel újra a figyelem középpontjába kerül térségünk.

Az IRC mezőny legjobbjai szeptember elején Pécsett versenyeznek – pontosabban a Mecsekben, egy 1000 kilométeres pályán, azon belül is 300 kilométernyi gyorsasági szakaszon - ezekből 14 lesz. (a verseny pályatérképe itt látható: Kattintson ide... ) A magyar ralitörténet legnagyobb versenye lesz az Intercontinental Rally Challenge három napjára szeptember 9-től több mint százezer nézőt várnak a szervezők.

Az útvonal behálózza az egész megyét, így a mintegy 70 ezer régión és határon túlról érkező vendég nem csupán Pécs, de a térség falusi szálláshelyeit is elfoglalja majd.

Hogy mit jelent ez az esemény a térségnek, azt jelzi: a júliusi szenior tájfutó világbajnokság mintegy 30 ezer vendégéjszakát eredményezett.

Az IRC Európa legjobb raliversenyzőit hozza Baranyába – több mint 150 indulót, köztük a magyar élmezőnyt is (nincs végleges szám, mert még két hét a nevezési határidő).

Az IRC először jön Magyarországra, s olyan ászokkal találkozhatunk majd, mint az idei vetélkedést vezető finn Juho Hänninen, vagy a jelenlegi dobogósok, a cseh Jan Kopecky és a belga Freddy Loix.

Nem akármilyen versenyről van szó, a szervezőknek soha nem tapasztalt feltételeket kell teljesíteniük. Többek között hetven újságírót, szakembert, VIP-meghívottat kell a ferihegyi repülőtérről a pécsi helyszínre kísérniük, s elvárás az is, hogy olyan helikoptert szerezzenek be, melyet Európában hozzánk legközelebb csak Franciaországban lehet találni. Az Eurosport ugyanis kéthetente ad részletes beszámolót az Intercontinental Rally Challenge futamokról, s ezekhez a tévéfelvételekhez kell a speciális repülő masina. A kiadásokat gyarapítja a közvetítés jogdíja (200 ezer euró) is, valamint egy hatalmas VIP-vacsora az első este, melyet száz főre kell megszervezni.

Ugyanakkor a közönségnek behozzák Pécs központjába, egyenesen a Széchenyi térre a rajtceremóniát, és itt állítják fel a céldobogót is. Vagyis a teljes élmezőny megfordul a belvárosban szeptember 9-én és 11-én.

Ugyancsak ígéretes, hogy a Pécs Plazában a Mecsek Rallye prológ minden korábbinál látványosabb és hosszabb lesz, itt testközelben lehet megcsodálni az egyedülálló járgányokat.

A verseny térképén jól látszik, hogy az első napon a Pécsvárad - Zobák 12 km-es (SS3 és SS7), az Alsómocsolád - Mecsekpölöske 14,02 km (SS4 és SS8) folyik térségünkben, a második napon pedig a Zobák - Pécsvárad 12 km-es (SS9 és SS12) gyorsaságin szurkolhatunk a hazai terepen.

Kedvcsinálónak a tavalyi versenyről egy kis videó: Kattintson ide...

További részleteket az esemény honlapjáról tudhat meg: Kattintson ide...

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 390 265 megtekintés

Videó: 45 461 846 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6384693

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh