"Szerinted mi áll a feltartóztathatatlan infláció hátterében, ami miatt a vállalkozások évről-évre csak sínylődnek?"

Tudtad, hogy 2009. óta a kereskedelmi bankok a fedezetre elkülönített pénzösszeg ötvenszeresét adhatják ki hitelbe – mindezt törvényes keretek között?

Könnyen belátható, hogy így a folyószámla hitelpénzek kamatainak visszafizetésére sosem lesz elegendő pénzmennyiség a gazdaságban...

Most végre lehull a lepel, és megtudhatod, hogy kik működtetik az alattomosan munkáló pénzszivattyút a háttérben, amely a Te vállalkozásodat is érdemtelenül fosztja meg a bevételtől és a megrendelésektől!

Kukkants be a modern pénzrendszer poklának legmélyebb bugyraiba, ahonnan a magyar vállalkozások egy maroknyi csoportja már sikeresen megmenekült.

Mivel a kamatos kamat alapján létrehozott új folyószámla hitelpénzek úgy keletkeznek 2009 év elejétől, hogy a bankok a fedezetre elkülönített pénzösszeg ötvenszeresét adják ki törvényesen hitelbe (busás kamatra), így folyamatosan gerjesztik az inflációt.

Az így kihelyezett hitelek miatt a kamatok visszafizetésére sosem lesz elegendő pénzmennyiség a jelenlegi gazdaságban, mert a papírpénz megszületését életre hívó aranyfedezet már nem létezik, és többé nem is fog létezni.

A fedezetlen hitelpénz kamatait a meglévő pénzkészleteiből kell visszafizetni, ami azt jelenti, hogy a kamatos kamat visszafizetése exponenciálisan növeli a pénzhiányt a gazdaságban. A mai kereskedelmi bankok működése nagy erőkkel szívja el a gazdaságból a pénzt, így egyre több vállalkozás marad pénzbevétel nélkül. Ebben a játékban kizárólag a bankok járhatnak jól – a többieknek nem osztottak lapot.

Van mit tanulnunk a pénzügyileg stabil Svájctól?

Míg az Európai Unión belül a legtöbb ország kínlódik, a magyar vállalkozók vért izzadva küzdenek a túlélésért, addig a svájci cégek dinamikusan fejlődnek.

Vajon mi a titka a svájci gazdaságnak, amely a „nehéz időkben” is töretlenül dübörög?

A svájci üzletemberek körön belül vásárolnak, azaz “helyi pénzt” használnak kamatmentesen, mivel egy közösségen belül egymással üzletelnek. Egymás termékeit fogyasztják, így minden tranzakció mögött kamatmentes hitel áll. A hitelt körön belül kell visszafizetniük TERMÉKBEN, így elkerülik a kamatos kamat és a levegőpénz létéből fakadó kínokat.

Számukra egyértelmű, hogy csak úgy generálhatnak bevételt, biztosíthatnak egymásnak munkát, ha az eltérő szolgáltatásokat bizalmi körön belül, a tagoktól szerzik be.

Nézzünk a színfalak mögé, és ismerd meg pl. a svájci WIR Szövetkezeti Bankot. A WIR banknak saját közösségi pénze van a Svájci Frank (CHF) mellett, ami a CHW (wirtschaftsring = gazdasági kör). A CHW-t kizárólag egymás közt használják a körön belüli vállalkozások, mert csak így tudnak egymásra támaszkodva stabilan működni. Ezzel a könnyen másolható módszerrel kirekesztik életükből a globális gazdasági nehézségeket.

További részletek a rendezvény honlapján: Kattintson ide...

Forrás: helyipenz.info

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 689 693 megtekintés

Videó: 49 760 566 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7130049

Jelenleg az oldalon

34
Online

Interreg CE1013 REFREsh