Jeff Hoffman amerikai szakember úgy véli, hogy az internet és a globális hálózatba kötöttség a világ gazdasági újrafelosztásához vezet. A folyamat egyik vesztese az Amerikai Egyesült Államok lehet.

"Nem a Szilícium-völgyből jönnek az igazán jó ötletek. Szerte a világon vannak embereknek kiváló ötleteik és ők szeretnék a világot jobbá tenni. Eddig ezek elvesztek, most azonban már rendelkezésre állnak az ehhez szükséges lehetőségek is. A hatalmi viszonyok el fognak tolódni, még akkor is, ha az USA erről nem akar tudomást venni. Elveszítjük majd a befolyásunk egy részét és keserű tanulópénzt foguk ezért veszíteni" - nyilatkozta Jeff Hoffman, aki többek között Barack Obama tanácsadójaként is dolgozik.

A szakember szerint ma már az, hogy ötlet és egy vállalkozás sikeres legyen, éppúgy működik Nyugat-Afrikában vagy Pápua Új-Guineában. Példaként említette azt a 19 éves fiatalembert, aki Afrikában az első csererendszert hívta életre. Ennek lényege, hogy ha valakinek szüksége van mondjuk áramra, akkor kereshet valakit, akitől kérhet, cserébe pedig olyasmit adhat, amire az illetőnek szüksége van. Hoffman hozzátette: az egészben az a lenyűgöző, hogy ez a 19 éves fiatal mindent az interneten keresztül tanult meg. Napközben a családjával kint dolgozik a mezőn, esténként beszerezte a Coursera.org-on a Stanford Egyetem projektjének keretében elérhető online ingyenes tananyagokat, prezentációkat tanulmányozott és cégalapítók videóit tekintette meg.

"Fejlett nemzetként az a legnagyobb kockázat, hogy ha nem fektetünk be az innovációba és a tehetséges embereknek nem biztosítunk megfelelő környezetet, akkor elveszítjük ezeket a tehetségeket. Egész egyszerűen oda fognak menni, ahol lehetőségek vannak. De ezen a területen még a pozitív példának számító Apple vagy Google sem csinál mindent jól. A nagy részvénytársaságok által vívott szabadalomháborúk károsak az innováció szempontjából. Ehhez jönnek még az úgynevezett szabadalom-trollok. A jelenlegi törvényeket módosítani kellene, nem csupán az Amerikai Egyesült Államokban, hanem világszerte" - szögezte le végül Jeff Hoffman.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 914 987 megtekintés

Videó: 49 080 096 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056760

Jelenleg az oldalon

32
Online

Interreg CE1013 REFREsh