A fejlesztő cég egy előzetes küldetésben tesztelné a technológiát. Még májusban írtunk arról, hogy amerikai-luxemburgi összefogás révén jöhet létre az első űrbánya, amelynek tesztelése belátható időn belül elindulhat. A cég most bejelentette, hogy 2017-ben kerítenének sort a rajtra, ezt pedig az évtized vége előtt követné a végleges változat.

A Deep Space Industries közleményében arról olvashatunk, hogy Prospector-X néven indulna útnak az előzetes verzió, amelynek elsődleges feladata a technológia éles körülmények között való tesztelése lenne. Úgy érzik, hogy immár rendelkezésükre áll a megfelelő technológia, ezt pedig a helyes terv és menetrend, illetve kitűnő csapat egészíti ki, így elhárult minden akadály a 2017-es rajt elől. Ez egyelőre egy kísérleti jellegű küldetés lenne, amelynek során a Prospector-X alacsony orbitális pályán igazolná vissza a várakozásokat, mégpedig vízmeghajtásra építve, amely szuperforró párával hajtaná előre az űrjárművet.

Mivel a végleges változat többek között éppen vízre vadászna a Földhöz közeli aszteroidákon, a hajtóanyag utánpótlása nem jelentene különösebb gondot, ezzel pedig még lejjebb szorítanák a költségeket. A cég rendkívül olcsó megoldást ígér, egyelőre azonban csak annyit említettek meg, hogy a Prospector-1 névre keresztelt végleges példány valamikor az évtized vége előtt rajtolna el, ez pedig már elhagyná a Föld körüli pályát, hogy a térségben kijelölt célpont felé haladjon és azt elérve megkezdje a bányászást.

Az első kereskedelmi jellegű küldetésre tehát néhány éven belül sor kerülhet, a kicsiny, mindössze 50 kg-ot nyomó eszköz itt megadhatja a kezdőlökést.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 695 519 megtekintés

Videó: 48 907 185 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7023646

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh