Ismét verziófrissítéshez ért a Mozilla böngészője, a Firefox. A 13-as verzió hosszú idő óta az első olyan kiadás, mely a felhasználók számára is azonnal szembeötlő és hasznos újításokat kínál.

Küszöbön a Firefox soron következő, 13-as verziójának a megjelenése, mely a korábbi frissítésekkel ellentétben ezúttal nem csak a motorháztető alatt, illetve a fejlesztők számára kínál újdonságokat. A Mozilla Alapítvány böngészője így többek közt új, átalakított kezdőoldalt kapott és változott a böngészőfülek kezelése is, ami leginkább akkor lehet hasznos, ha a felhasználó újraindítja a böngészőt.

Az egyik legfontosabb újdonság a böngészőben a megújult kezdőoldal: az új felületen a felhasználó rendezgetheti a letöltéseit, a könyvjelzőit, a böngészőkiegészítőket vagy akár elindíthatja a szinkronizálást is. Az új kezdőlap beállítására a böngésző telepítést követő első elindítása után van lehetőségük a felhasználóknak. Szintén átalakul az új verzióval az új böngészőfül megnyitása után jelentkező oldal. A Firefox 13-tól kezdődően alapesetben egy új böngészőfül megnyitása után a program felajánlja a kilenc leggyakrabban látogatott weboldalt, hasonló elrendezésben, mint ahogy a Chrome vagy az Opera teszi. A kilenc hely bármelyikére rögzíthető az éppen ott megjelenő webes tartalom, de újabb helyek felvitelére manuálisan egyelőre nincs lehetőség.

További fontos újítás a "tabs on demand", melynek köszönhetően a böngésző gyorsabban indul el abban az esetben, ha úgy állították le, hogy több böngészőfül is nyitva volt. Az új funkció ugyanis csak akkor tölti be az oldalakat, ha a felhasználó lekattintja az adott fület, míg a korábbi változatoknál ez automatikus volt, vagyis minél több böngészőfület hagyott nyitva a felhasználó a Firefox bezárásakor, annál tovább tartott a program indulása.

A nagyközönség számára holnap elérhető Firefox 13 a motorháztető alatt is rejt magában néhány kevésbé számottevő változást, melyek leginkább a böngésző memóriahasználatát optimalizálják. Aki a hivatalos megjelenés előtt kipróbálná az új, végleges verziót, már most elérheti a programot a Mozilla ftp-oldaláról (Kattintson ide... ).

Forrás: hwsw.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 645 megtekintés

Videó: 47 971 112 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887805

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh