Az Android minden eddiginél gyorsabb ütemben terjed, ez pedig a Google szerint megadja a lehetőséget számukra, hogy több milliárd embert érjenek el - 2020-ra szerintük mindenki a neten lesz.

Eric Schmidt a D: Dive Into Mobile rendezvény alatt említette meg, hogy immár naponta 1,5 millió új Android készüléket aktiválnak világszerte, ami folyamatos növekedést jelez, hiszen ősszel ez még napi 1,3 millió, a múlt hónapban pedig 1,4 millió volt. Idén szeretnének összesen 1 milliárd ilyen eszközön jelen lenni, a következő 5 milliárd ember elérésében pedig a 100 dolláros árszint lesz majd kulcsfontosságú, amire talán nem is kell majd sokat várnunk. Saját közösségi oldalukon közzétett bejegyzésében a cégvezető arról ír, hogy 2020-ra már gyakorlatilag mindenki jelen lesz a világhálón, ami ma még kissé hihetetlennek hangzik. A friss statisztika szerint ugyanis jelenleg mintegy 2,4 milliárd főnél járunk, ám amíg Észak-Amerikában a lakosság 78 százaléka fér hozzá a webes szférához, Afrikában ez alig 15 százalék, Ázsiában pedig mintegy 3 milliárd ember nem tapasztalhatja meg ezt az élményt. Van mit tehát behozni, különösen ami az anyagi lehetőségek közti különbségeket illeti, hiszen itt továbbra is óriási szakadék tátong a fejlett világ és a fejlődő országok között.

Természetesen nem mindenki elégedett az Android előretörését látva, a Microsoft szerint például a mobil platform hatalmas kuszaságot hoz magával, ez pedig nem tekinthető előnynek. Terry Myerson, a Windows Phone részlegért felelős vezető például egy interjúban kijelentette, hogy a gyors terjedés elsősorban a hatalmas kedvezményeknek és ártámogatásnak köszönhető, a Google és a Samsung összefogása révén például egy 650 dollárba kerülő készüléket gyakran 200 dollárért vehetünk meg (ez persze a vásárlók számára nagy előny), így a Microsoftnak inkább azon piacokon van esélye a sikerre, ahol ez kevésbé jellemző. Példaként Mexikót és Lengyelországot említette, szerinte itt látszik igazán, hogy milyen eredményeket tudnak elérni a kihívó szerepében.

Még ha ez így is van, az Android előretörése megállíthatatlannak tűnik, a lemaradás ledolgozása egyelőre kétséges.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 721 303 megtekintés

Videó: 48 932 227 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028353

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh