A Google saját fordító alkalmazása elképesztően sokat fejlődött az elmúlt hónapok során, egy közelgő frissítésnek köszönhetően pedig hamarosan még jobb szolgálatot tehet, különösen akkor, ha gyorsan van szükségünk a válaszra.

A világ egyik legjobb fordító programja odáig fejlődött, hogy már képeken lévő szöveget is képes tolmácsolni. A hang alapú fordítással eddig sem volt gondja, a szöveget azonban előbb fel kellett vennünk, csak ezt követően tudta a program feldolgozni azt. A Skype néhány hete már képes élő egyenesben fordítani és írássá konvertálni a hallott szöveget, mostantól pedig a Google Translate is képes erre.

A New York Times értesülései szerint a közeljövőben befuthat a legújabb frissítés, és bár egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely nyelvekkel is működik majd a dolog (a magyarral egy ideig sajnos még biztosan nem), az első tesztek nagyon biztatóak. Az élő fordításnak köszönhetően elég, ha a szöveget felmondjuk a telefonra, amely azt élesben, már a mondat közben elkezdni lefordítani.

A különböző nyelvtanokat nem egyszerű dolog összeegyeztetni, különösen akkor, ha mindezt élő egyenesben kell végrehajtani, így csak remélni tudjuk, hogy a Google-nek sikerül összehoznia a (majdnem) tökéletes fordítóprogramot.

Forrás: android.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 082 783 megtekintés

Videó: 48 313 149 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922543

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh