Egyszerű módon akadályozná meg az arcok felismerését egy japán professzor.

A Privacy Visor nevű eszköz képes megzavarni az okostelefonok és a térfigyelő rendszerek kameráit, valamint a közösségi hálózatok arcfelismerő funkcióit. A korábbi modell még feltűnő LED-világítást alkalmazott, a másodikban már semmilyen elektronika nem található, így a működéséhez nincs szükség sem akkumulátorra, sem elemekre. A két készüléket egyaránt Echizen Isao professzor, a japán Nemzeti Informatikai Intézet (Kokuritsu Jouhougaku Kenkyuujo) munkatársa tervezte és fejlesztette ki.

Az új szemüveg különlegesen csiszolt lencséket használ azért, hogy összezavarja az arcfelismerő algoritmusokat. A viselő így megakadályozhatja, hogy akaratlanul is megjelöljék digitális fotókon, miként az is meggátolható, hogy nyomon lehessen követni valakinek a mozgását. Echizen a The Wall Street Journalnak azt nyilatkozta, hogy a zavarás az arcfelismerő rendszerek és funkciók az esetek 90 százalékában működik. Az alkalmazott lencsék ráadásul javíthatják a lástást, ugyanakkor, hogy vezetés közben nem ajánlott az eszköz viselése.

A készülék jövő júniusban kerül a boltokba, az ára várhatóan 30 000 jen lesz. A tervek között szerepel egy közösségi finanszírozású kampány indítása a közeljövőben.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 086 067 megtekintés

Videó: 48 316 114 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923028

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh