Az Amazon első emberének vállalkozása a Cape Canaveral egyik leállított indítóhelyét használná. Jeff Bezos, az Amazon vezetője szeretné megvalósítani régóta dédelgetett álmát és az általa alapított Blue Origin nevű vállalkozás segítségével rakétákat építene, illetve juttatna a világűrbe. A Blue Origin már ki is bérelte a NASA egyik korábbi indítóhelyét, ahonnan többek között a Surveyor 1 is útnak indult. Szintén a 36-os komplexum területéről indult el a Jupiterhez a Pioneer 10.

A The New York Times és a The Washington Post értesülései alapján a menedzser 200 millió dollárt fektetne a projektbe és egyúttal 330 új munkahelyet hozna létre. Az indítóhelyet a Space Shuttle nyugdíjazása, vagyis 2011 óta nem használta a NASA, azonban az hamarosan ismét felvirágozhat, hiszen a Blue Origin egy rakétaépítő üzemet is felépítene. Az első járművek még ebben az évtizedben útnak indulhatnak a világűrbe és a rakéták képesek lesznek a jövőben kereskedelmi műholdakat Föld körüli pályára állítani. További részleteket az üzletember egyelőre nem árult el.

Bezos régi álma, hogy turistákat juttasson el az űrbe, hogy megismerhessék a súlytalanságot és pillantást vethessenek a Földre. A vállalat az első tesztrepülését áprilisban teljesítette a New Shepard segítségével. Az ember nélküli űrjármű 93 kilométeres repülési magasságot ért el, majd biztonságosan leszállt. A menedzser elmondta: nem tudja, hogy mennyi ideig fog tartani, de már nagyon várja, hogy egy napon a világűrben tartson sajtótájékoztatót.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 711 516 megtekintés

Videó: 48 924 184 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026682

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh